Erzin Ticaret Odası Başkanı Bekir Soylu, önceki yıllara göre alıcı bulamayan ve dalında çürüme tehlikesiyle karşı karşıya kalan narenciye üreticilerinin büyük sıkıntı içerisinde olduklarını söyledi.

Soylu, narenciye üreticilerinin sorunlarının dile getirildiği toplantıda, narenciyenin sebon başında dalında 50 kuruşa alıcı bulunduğunu fakat şuan da fiyatların 25-30 kuruşa düşmesine rağmen alıcı bulunamadığını söyledi. Soylu, "Bu bölgenin narenciyesini Arap ülkeleri ve Rusya tüketiyordu. Arap ülkelerinde devam eden iç savaşlar ve Rusya’daki dış pazarın kapatılması en büyük etkenlerden biridir” dedi.

Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin ise narenciyenin ekim alanlarının çoğaltılması nedeniyle aşırı derecede üretim fazlalığı yaşandığının altını çizerek, “İç ve dış pazarda tüketilmeyen narenciye için hükümet bir an önce çare bulmalı. Şu anda okullarda süt politikası nasıl hayata geçirilmiş ise narenciyenin de bu ve buna benzer yerlerde tüketilmesinin sağlanması uygulanmalıdır. Ayrıca bakanlık tarafından narenciye dikim alanlarında bir sınırlama getirmemesi halinde narenciye dalında çürüyecek” diye konuştu.

Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Erzin Sulama Kooperatif Başkanı Celal Ertaç, Yeşilkent Sulama Kooperatif Başkanı Mustafa Vural, Erzin-Dörtyol Sulama Birliği Başkanı Ferat Özduğan, Erzin Esnaf Odası Başkanı Servet Canatar, Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Sebahattin Coşkun, Şoförler Oda Başkanı Şükrü Erçökük, ERNAR Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Ulu ve ETSO Meclis Başkanı ve narenciye üreticisi Kadir Özmen de katıldı.