CarrefourSA, 2015 yılının ikinci satın alma hamlesine imza atarak Antalyalı 1e1 Marketleri’nin 29 mağazasını bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardı.
CarrefourSA, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama ile 1e1 Marketleri’nin Antalya’daki 29 mağazasını bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu. 1e1 Marketleri’ne ait 29 mağazanın CarrefourSA tarafından devralınmasını değerlendiren CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, vites büyütme yılı olarak belirledikleri 2015 yılında ciro ve kârlılık adına büyümek istediklerini, bu doğrultuda da yılın ikinci satın almasına imza attıklarını belirterek; “Bugüne kadar sektörün satın alma veya birleşmelere açık olduğunu dile getirmiştik. Bu doğrultuda da ikinci satın alma hamlemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. CarrefourSA olarak gelecek aylarda da karşımıza çıkabilecek uygun fırsatları değerlendirebiliriz. Burada önemli olan atılacak adımların markaya olacak katkısıdır. Müşterilerimiz için yakın, keyifli, güvenilir ve değer yaratan alışverişin adresi olmayı hedefliyoruz. CarrefourSA bünyesine katılan 29 yeni marketle bu hedefimize ve organize perakende sektöründe hak ettiğimiz konuma doğru bir adım daha yaklaştık. İnanıyoruz ki yatırımlarımız doğrultusunda tüketicilerimizin aklına gelen ilk marka olacağız” dedi.
2014 yılında satışlarını yüzde 20 artırarak cirosunu 3,1 milyar TL’ye, net karını da 100,5 milyon TL’ye ulaştıran CarrefourSA, 2015 yılı sonunda satışlarını yüzde 30 artırarak 4 milyar TL ciro, Türkiye’nin dört bir yanında 200 yeni mağaza yatırımı ve 2500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.