Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep’e sığınan 9 yaşındaki çocuk, kağıt, plastik ve demir toplayarak ailesine katkıda bulunmaya çalışıyor.
Babasını küçük yaşta kaybetmesine rağmen hayatın zor koşullarına göğüs geren 9 yaşındaki Ahmet Abdullah, çöpten ve sokaklardan karton, kağıt ve plastik gibi atıkları toplayarak, ailesini kimseye muhtaç etmeden yaşatmanın gayretini veriyor. Üzerindeki yırtık pantolonu ve soğuktan üşüyen minicik ellerine taktığı sarı kırmızılı eldiveni ile kent merkezini didik didik gezen Ahmet, havanın eksi 4 derece olmasına aldırmadan, ailesine ekmek parası götürmeye çalışıyor. Ahmet Abdullah, kazandığı paranın bir lirasını bile harcamadan annesine teslim ediyor. Küçük boyuna rağmen kendinden ağır el arabasını taşıyan Ahmet, utangaç tavırlarıyla dikkat çekiyor. Annesi ise Ahmet’in kazandığı para ile diğer çocuklarının ihtiyacını karşılıyor.
Kazandığı parayı annesine verdiğini söyleyen Ahmet, "Günde 5 veya 10 lira kazanıyorum. Kazandığım parayı anneme veriyorum. Soğuk olmasına rağmen kağıt ve demir topluyorum. Kağıt, demir, plastik ve karton topluyorum. Babam Suriye’deyken vefat etti. Annem ve 3 kardeşimle yaşıyoruz. Günde 10 kilograma yakın kağıt ve karton topluyorum" dedi.