Yaz sezonunun transfer şampiyonu olan Trabzonspor, ara transfer döneminde de bu unvanını kimseye bırakmayacağı görülüyor. Bordo-mavililer, kaleci Hakan Arıkan, Uğur Demirok ve Erkan Zengin’e imza attırmak için geri sayıma geçti.
Sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle 2014-2015 sezonuna iddialı başlayan, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda olumlu sonuçlar alan ancak Spor Toto Süper Lig’de beklediği başarıya elde edemeyen Trabzonspor, yaz döneminde olduğu gibi ara transfer döneminde de bu alandaki liderliği kimseye bırakmayacak. Teknik direktör Ersun Yanal’ın vermiş olduğu transfer listesi doğrultusunda hareket eden Karadeniz ekibi, Kayserispor’dan Hakan Arıkan, Akhisar Belediyespor’dan Uğur Demirok ve Eskeşihirspor’dan Erkan Zengin’in kulüpleriyle transfer görüşmelerini olumlu sonuçlandırırken, oyuncularla yapacağı son görüşmenin ardından bu 3 oyuncuya imza attırması bekleniyor.
Bursaspor’dan Ozan Tufan ve Şener içinde girişimlerini sürdüren bordo-mavililer, Galatasaray’dan Yekta ve Veysel Sarı’nın ise, durumlarını incelemeye devam ediyor. Yanal’ın ’12-15 Ocak tarihlerinde transferleri noktalayacağız’ açıklamasının ardından transfer piyasasına hızlı bir giriş yapan Karadeniz ekibi, kadroda düşünmediği oyuncuları gönderebilmesi halinde ise, listede bulunan diğer oyunculara yönelecek.
TRABZONSPOR 4 YABANCI OYUNCUSU İÇİN TEKLİF BEKLİYOR
Teknik Direktör Ersun Yanal’ın, kulüp bulmalarını istediği oyunculardan Waris, Yatabare, Constant ve Papadopoulos için bordo-mavili kulüp teklif bekliyor. Bu oyunculara yapılan sözlü tekliflere karşılık resmi tekliflerin gelmesini bekleyen Trabzonspor, söz konusu oyuncuları elinden çıkarabilmesi halinde Yanal’ın, listesinde bulunan yabancı oyunculara yönelik çalışmaların hızlandırılacağı belirtiliyor.
MUSTAFA YUMLU GALATASARAY’A GİDEBİLİR
Trabzonspor’un kadro dışı bıraktığı Mustafa Yumlu’nun Galatasaray’a transfer olma ihtimali doğdu. Akhisar Belediyespor’dan eski öğrencisi Uğur Demirok’u isteyen Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor’un bu transferde ağır basması üzerine bordo-mavililerin takasta kullanmak istediği Mustafa Yumlu’nun sarı-kırmızılı takıma transfer olma ihtimalini ortaya çıkardı. Trabzonspor’un Yekta transferine karşılık Mustafa Yumlu’yu takasta kullanmak istediği belirtiliyor.
HACIOSMANOĞLU, AZİZ YILDIRIM’IN PLANINI BOZDU
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında süren Erkan Zengin, çekişmesinde ibre bordo-mavili kulübe doğru dönerken, Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Zengin transferindeki bütün planları bozdu.
Ekonomik zorluklar nedeniyle ligde zor günler geçiren Eskişehirspor’da, Erkan Zengin’in ödemelerinin yapılamaması üzerine futbolcunun serbest kalma hakkına sahip olması Aziz Yıldırım’ı harekete geçirmişti. Bu oyuncuyu ederinin altında bir bonservis bedeline transfer etmeyi hazırlanan sarı-lacivertli kulübün bütün planlarını devreye giren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bozdu. Ersun Yanal’ın isteği doğrultusunda bu transferi noktalamayı amaçlayan bordo-mavili kulüp, Eskişehirspor cephesiyle büyük oranda anlaşırken, geriye ise oyuncunun ikna edilmesi kaldı.