Samsun'da salgınla mücadele için ailelerinden, sevdiklerinden ayrı kalmak zorunda kalan bazı sağlık çalışanları Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşarak  vatandaşların sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uymalarını biraz daha sabırlı olunmasını isteyerek, güzel günlerin yakın olduğunu söyledi. 

DİKKAT EDİLMELİ
Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan ÇAKMAK: Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kuralllarına uymasını istiyoruz. Vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Onların dikkatsizliği birçok şeye sebebiyet verecek. Kendimizi düşünerek bunları söylemiyoruz. Vatandaşlarımızı, çocuklarını, çevrelerini düşünerek onlardan dikkatli olup kurallara uymalarını istiyoruz. 

GEREKENİ YAPIYORUZ
Deniz ŞAHİN: Vatandaşlarımıza sahada elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onlar da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalılar. Vatandaşlarımız,  eğer kurallara uyarsa daha az kayıpla bu süreci atlatacağımızı düşünüyoruz. 

SEVDİKLERİMİZ İÇİN..
Nihat ATAY: Vatandaşların böyle bir vurdum duymazlığı,  ilgisizliği sağlık çalışanları olarak bizlere daha fazla yük getirdi. Çarşamba Sağlık- Sen İlçe temsilciliği olarak bu süreç bizim için çok zor geçiyor. Eğer kendimizi korursak sevdiklerimizi de korumuş olur onları kaybetmeyiz. Tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor. 

TEK İSTEĞİMİZ MASKE 
Nermin AYDIN: Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz maske takmaları. Hastane başta olmak  üzere, kalabalık yerlerde maske takarlarsa,  bulaştırıcılığı biraz daha azaltırlar. Biz de işin üstesinden geliriz. lütfen herkes dikkat etsin. 

KURALLARA UYUN 
Funda Büyük KESKİN: Maaesef vatandaşlarımız tedbirlere uymadığı zaman en çok sıkıntıyı sağlıkçılar çekiyoruz. Hijyen, meske sosyal mesafe kuralları en önemlileri ne yazık ki bu kurallara uyulmuyor. Sağlık çalışanları olarak tek istediğimiz kurallara uyun ve dikkat edin. 

LÜTFEN EVDE KALIN 
Birsen USLUOĞLU: Annaeyim. Çocuklarımı  bırakacak kimsem yok. Bu yüzden onları evde bırakıp hastaneye gidip işimizin başında oluyoruz. Bu durumdan şikayetçi değiliz. Çünkü yaşamak ve yaşatmak için görevimizin başındayız. Tek isteğimiz salgın sürecinde sosyal mesafe, temizlik, hijyen ve maske kurallarına uyulması. Buradayız, yanınızdayız. lüften sizler de evinizde kalın.

DIŞARIYA ÇIKAMAZLAR 
Mithat VARGIÇ: Durum çok hassas bizler bile normal hayatımızda iki maske takıyoruz. İnsanlar sokakta gezerken sağlıklı insanları gördükleri için hasta olan insanların farkında değiller. Ama bizler gibi hasta olan insanları görseler dışarı bile çıkmazlar. 

BERABER BAŞARACAĞIZ 
Vedat BOZ: Koronavirüs sürecinde vatandaşlar sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralalrına dikkat etmeleri gerekiyor. Maalesef vaka sayılarımız arttı. Vatandaşlarımız dikkatli olmalı özellikle 65 yaş üstü dikkat etmeli gerekmedikçe sokağa çıkmamalı. Bu illetten el ele verip kurtulabiliriz o yüzden vatandaşlarımızda bize yardımcı olmalı. 

FARKINA VARMALIYIZ
Fatih KÜÇÜKALTUN: Dünya, çok kritik bir sürecin içerisinde bulunuyor. Malesef Türk toplumunda biraz duyarsızlık var. Kimse başına gelmeden konun ne kadar ciddi olduğunu farketmiyor. Sağlık çalışanları olarak  tek isteğimiz bakanlığın açıkladığı sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyalım. Mecburi olmadıkça kalabalık ortamda bulunmayalım. 

Esra VURAL