Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün 2014 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında yurt dışında buluna Didim heyeti Estonya Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ülker’i makamından ziyaret etti.
Kaymakam İskender Yönden’in Başkanlığında, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Esnaf Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Başkan Yardımcısı Metin Destici, TÜRSAB Didim BYK Başkanı Tayyar Cengiz, Didim Ticaret Odası Meclis Üyeleri Veysel Ece, Hikmet Atilla, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Öğretmen Hüseyin Tunç ve Deniz Çıdık ve İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Öz’den oluşan Heyet Estonya Türkiye Büyükelçisi Ahmet Ülker’i makamından ziyaret ettiler.
Büyükelçi’ye Didim heyetinin ziyaret amacını açıklayan Kaymakam İskender Yönden, Didim de bulunan önemli Kurumların Başkanları, yetkilileri burada, amacımız Didim’in Turizm de hak ettiği yeri bulması için çalışmaları neticelendirmek, Didim’de kitle turizmin yanında, sağlık ve diğer alternatif turizminde devreye girmesini sağlamak dedi. Bu çerçevede her sene DAHOT tarafından organize edilen ve bu sene beş yabancı ülkeden gelen dansçıları misafir ettikleri söyleyen Yönden, önümüzdeki senelerde Estonya ile de ortaklaşa turizm ve kültürel çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.
Kaymakam İskender Yönden, Finlandiya’dan sonra Estonya’ya geldiklerini ve buradan da Litvanya’nın Başkenti Rigga’ya geçeceklerini belirtti. Bunun üzerine Büyükelçi, Estonya’dan Türkiye’nin değişik bölgelerine basını ve Tur Operatörlerini yönlendirdikleri, önümüzdeki zamanlarda bu programlara Didim’i de dahil edebileceklerini belirterek Didim heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade etti, başarılar diledi.
Görüşmeden sonra Didim heyeti Büyükelçi için getirmiş oldukları Apollon Maketi, Zeytinyağı ve İncir takdim ettiler.