SANKO Holding İş Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, Türkiye’nin ilk ve tek mini ekskavatörünü üretmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
Sanko Makina tarafından üretilen mini ekskavatör, iş makinaları sektörünün buluşma noktası olan Ankara Komatek Fuarı’nda hedef kitlesinin beğenisine sunuldu.
Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcıları Ekrem Candan ve Şeref Çolak, 1 Nolu Satın Alma Daire Başkanı Fikret Karaca, Katalog Daire Başkanı Hayati Kayabaş, İş Leasing Genel Müdürü Hasan Bolat, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Öztoygar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle, Sanko Makina tarafından imal edilen Türkiye’nin ilk ve tek mini ekskavatörünün üzerindeki örtü kaldırılarak, hedef kitleye ve basına tanıtıldı.
SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Sanko İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu, Sanko Makina olarak 2008 yılından bu yana sektörde ikinci kez ilk ve tek üretici olma başarısını gösterdiklerini bildirdi.
Gaziantep’teki modern üretim tesislerinde Türkiye’nin ilk ve tek telehandler (teleskopik forklift) üretimini gerçekleştirdiklerini anımsatan Konukoğlu, “Şimdi de Türkiye’nin ilk ve tek mini ekskavatörünü ürettik, gururluyuz, mutluyuz” dedi.
Türkiye’de yılda 800 dolayında mini ekskavatör satıldığını, kendilerinin 3 yıl içerisinde pazardan yüzde 10-15 pay almayı ve sonraki yıllarda pazar paylarını yüzde 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Konukoğlu, “1,6 tondan 6 tona kadar kapasitesi olan 6 model mini ekskavatör üretiyoruz. Mini ekskavatörlerimiz, uygun ataşmanları ile adeta birer karınca gibi hizmet sunuyorlar” diye konuştu.
Mini ekskavatörlerin kentsel dönüşüm, peyzaj, park-bahçe, dar alanlar, seralar, orman yolu açılması çalışmalarında çok önemli avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, “Ataşman değiştirerek çok amaçlı kullanılan mini ekskavatörlerin en önemli özelliklerinden birisi de, çalışma alanında zemine zarar vermemesidir” ifadelerini kullandı.
Konukoğlu, makine sektöründe yerli üretimin önemli bir markası ve sembolü olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından konuklar ve basın mensuplarına, sergi alanında bulunan Sanko Makina’nın imalatçısı ve distribütörü olduğu MST marka mini ekskavatör, kazıcı yükleyici ve teleskopik forklift ile Doosan marka ağır iş makinalarına ilişkin bilgi verildi.