Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MUŞ'un Varto İlçesi'nde geçen ağustos ayında çıkan çatışmada öldürülen 'Ekin Van' kod adlı PKK'lı Kevser Eltürk'e ait olduğu iddia edilen çıplak bir fotoğrafın sosyal medyada yayımlanması Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Nusaybin İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, parti binası önünde başladı. Aralarında HDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Enise Güneyli'nin de bulunduğu grup, pankartlarla Kader Ortakkaya Parkı'na yürüdü. Burada konuşan HDP milletvekili Gülser Yıldırım sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla insanlık onurunun ayaklar altına alındığını belirterek, "İnsanlıktan nasibi almamış DAİŞ zihniyeti kadın bedenini çıplak hale getirerek, fotoğraflarını çekiyor ve sosyal medyada paylaşıyor" dedi.
Açıklamanın ardından Lozan Caddesi'ne oturan grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Bu arada Varto'da öldürülen PKK'lı Kevser Eltürk'e ait olduğu ileri sürülen çıplak fotoğrafla ilgili Muş Valiliği'nin soruşturma başlattığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI