Turgay İPEK/ ERZURUM, () - TÜRKİYE Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın başarısızlık ve hırsızlıkla suçladığı eski Başkan Özer Ayık iddiaları yalanlayarak hakkında açılan tek davanın bulunmadığını belirtti. Başkan Ayık, "Bizleri karalamak, hadsizlik ve çapsızlıktır" dedi. 
Palandöken Dağı'nda 8 Mart pazar günü düzenlediği basın toplantısında göreve geldikleri 10 ay içerisinde yaptıkları başarıları anlatan TKF Başkanı Erol Yarar, kendilerinden önceki yönetimi de hırsızlıkla suçladı. Başkan Yarar, "Sekiz senenin hesabını verecekler. Devletten 125 milyon lira para alan geçmiş yönetim görevi devraldığımızda 4.5 milyon lira borç bıraktı. Hukuka intikal eden konular hakkında konuşmak istemiyorum. Bu gibi olaylar bizi üzüyor. Birçok olaydan yargılanıyorlar. Bunlar kayağı gölgeleyen konular. Bizler yolsuzluğu değil başarı ve madalyaları konuşmak istiyoruz" dedi.
İddialara cevap vermek üzere Ankara'dan Erzurum'a gelen Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık basın toplantısı düzenledi. Başkan Yarar'ın Federasyon Başkanı olmasına rağmen kayak cahili olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Ayık şunları söyledi: "İddialar yalan ve iftira ile dolu. Yarar'ın tavrı hadsizliğin ötesinden çapsızlık. Hem kayağı, hem olanları hem de haddini bilmiyor. Herşeyin belgesi var. Bizim alnımız açık. Daha da ne biliyorlarsa, sorsunlar. Bunlar seçimleride tehdit ve baskıyla kazandılar. Onun için tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmişler. 'Hiçbiryeş yapmamışlar' diyor. Biz sadece 2010-2014 tarihleri arasında 16 uluslararası organizasyon yaptık. Hiç beğenmedikleri, 2011 Kış Oyunları'nı saymıyorum. İki Kıta Kupası yaptık. Kuzey Kombine ve Kayak Atlama Kıta Kupaları yaptık. İstanbul'da yaptıkları Big Air yarışını ilk diye söylüyorlar, anlamakta güçlük çekiyorum, hiç mi doğru bilgi edinilmez. Biz o Dünya Kupası'nı 2007'de yaptık. 'Kayakta bizi hiçbir ülke tanımıyor' diyorlar, 2010 yılı Dünya Kayak Federasyonu Kongresi'ni Türkiye'de gerçekleştirdik. Tüm dünyanın kayak federasyonu başkanları ile yaklaşık bin kişi katıldı. Bu kongrede FIS Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve diğer kurullar seçildi. 'FIS komite üyemiz yoktu" diyorlar. El insaf. Bu kadar bilgisizlik ve cahillik olur. FIS komite üyeliği için Kayak Federasyonu FIS'e isim bildirir. En son görevi bıraktığımızda 16 FIS komite üyemiz vardı. Biz FIS Komite Dünya Başkanlığı'nı oylama sonucu kazanmıştık. Özkan Koyuncu hem kayaklı koşu yönetim kurulu üyesi hem de tekerlekli kayak dünya komite başkanıydı. İtalyan ve Ruslara karşı başkan seçtirmiştik. Ama bunlar seçimi kazanır kazanmaz, Koyuncu'yu komisyon başkanlığından attırdılar. FIS bile buna şaşırdı. 'Doğu'da kayak bitti, Erzurum'da sporcu sayısı 22'ye düştü' diyorlar. Erzurum'da 27 kulüp var, her birinin 1 sporcusu olsa 27 eder. Sadece Erzurum Kayak Kulübünde 80'in üzerinde sporcu var."
TKF Başkanı Erol Yarar'ın '125 milyonu ne yaptınız?' Sorusunu da yanıtlayan Özer Ayık, "Bu para ile Konaklı'daki 6, Palandöken'de 3, toplam 9 telesiyej, Konaklı ve Palandöken'de 100 hektarın üzerinde suni kar sistemi, birçok ilde tesis, Kış Oyunları'nın tüm master plan ve projelerini, 13 FIS tescilli pist, Konaklı Kayak Merkezine enerji, 33 snowtrack, 40 kar motoru, gondol binası, görevlilerin parası gibi birçok yere harcandı. Hepsinin belgesi var. Bu konuda 50 müfettiş ve Sayıştay denetimi geçirdik. Hiçbir şey çıkmadı. 27 Aralık 2008 yılında gövdemi taşın altına koymasam kış oyunları yapılmayacaktı. Çok şükür hakkımda bir tane açılmış dava yok. Sadece bunların bir şikayeti üzerine savcılıkta inceleme yapılan bir konu var. Gerekli belgeleri verdik, savcılık araştırmasını sürdürüyor. Yakında ondan da aklanacağız. Bizleri karalamak, hadsizlik ve çapsızlıktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI