Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Altınmatik" uygulamasını eleştirerek, bu uygulamanın doğru olmadığını savundu.

Altınmatik uygulaması hakkında bazı eleştirilerde bulunan Özman, “Altın, kuyumcuların önemli bir getiri kaynağıdır. Bu hizmeti vatandaşa en iyi şekilde sağlayan kurum da kuyumcudur. Biz bu konuda onlara her türlü hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz. Altınmatik’in ülkemizde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte sözde vatandaşlarımız para çeker gibi bu cihazlardan altın çekebilecek ve yatırım yapabilecekler. Ancak altın bizim bir kültürümüzü de yansıtıyor. Mesela biz düğünlerimizde olsun, nişanlarımızda olsun ve ya özel günlerimizde olsun kişilere altın takarız. Altınmatik bu kültürü yaşatabilir mi veya kutu ve kurdele verecek mi? Bu uygulama bence doğru değildir” dedi.

“Sığınacak iyi bir liman”

Yatırımcılara seslenerek bazı önerilerde bulunan Salih Özman, “Bu dönemlerde yapılacak olan en mantıklı yatırım altındır. Altın fiyatları şu aralar çok sakin seviyelerde seyrediyor. Bu dönemler altın için yatırım yapılacak olan dönemlerdir. Türkiye’de şu anda altının gram fiyatı 155 lira 65 kuruştur. Bu fiyat 143 liralardan bu seviyelere kadar ulaştı. Altının gramında 10 liradan fazla bir yükseliş yaşandı. Bu çok ciddi bir kazançtır yatırımcı için. Türk yatırımcı her zaman altına yatırım yapabilir. Altın sığınacak iyi bir limandır” diye konuştu.