Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İzmir’de düzenlenen Hazreti Peygamber’in İnkılapları Konferansı’nda konuşan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Dünyada devrimcileri devrimci yapan mutlaka bir sebep olmuştur ama Hazreti Peygamber için böyle bir sebep gösteremezsiniz. Mutluydular, zengindiler. Fakat Allah Resulü toplumun gidişatından rahatsızdı. Allah onu seçti” dedi.
Kutlu Doğum Haftası kapsamında İzmir Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu’nda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından Hazreti Peygamber’in İnkılapları Konferansı düzenlendi. “Biz Medeniyetimize Dönüyoruz” sloganı ile yıllardır Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde, yurt dışında konferanslar veren vakfın düzenlediği konferansta Kur’an tilaveti, şiir dinletisi, ilahi ve ezgilere yer verildi. Ücretsiz olarak düzenlenen konferansta konuşan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “Efendimiz Sallallahü Aleyhu ve Sellem’i bu inkılapları yapmaya sevk eden onun ne fakirliği, ne ezilmişliği ne de buna benzer başka bir faktördü. Dünyaya nice devrimciler gelmiştir. Bu devrimcileri devrimci yapan mutlaka bir sebep olmuştur. Kimisinin ırkına karşı zulmedilmiştir, o yüzden ırkçılık davası başlatmış, kendi ırkının haklarını savunmuştur. Onu harekete geçiren bu olmuştur. Bir kısım devrimcileri harekete geçiren fakirliği olmuştur. Çok haksızlıklara uğramıştır. Çalışmıştır ama bir türlü karnı doymamıştır. Bir kısmının buna benzer başka bir sebebi olmuştur. Ama Hazreti Peygamber için böyle bir sebep gösteremezsiniz” diye konuştu.
“MUTLULUĞUN İÇERİSİNDE MUTSUZDU”
Hazreti Muhammed’in peygamber olmadan önceki hayatını anlatan Kuytul sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah Resulü 25 yaşında Hatice Annemiz ile evlenmiştir. Hatice Annemiz Mekke’nin en zengin kadınıydı ve Allah Resulü onun malını daha da çoğaltmıştı. Mutluydular, zengindiler. Fakat rahatsızdı Allah Resulü. Toplumun gidişatından rahatsızdı. O mutluluğun içerisinde mutsuzdu. Allah onu seçti. Mutluluğun içerisinden mutsuz olan adamı seçti. Rahatın içinde rahatız olanı seçti. Memleketin gidişatından rahatsız olanı, insanın insana yakışmayan bir hayat yaşadığını gördüğünde mutsuz olanı ama ne yapacağını bilemeyeni seçti ve ona yol gösterdi.”
“GÖZE ALDI”
Hazreti Muhammed’in evinde mutlu olduğunu, malının mülkünün olduğunu ve toplumda saygı gösterilen bir kişi olduğunu kaydeden Kuytul şöyle devam etti: “Herkes ‘Muhammed-ül Emin’ diyor. Herkes kendisine hürmet ediyor. Peygamber olmadan evvel herkesin gözdesi. Peygamber olduğu zaman kendisine Muhammed-ül Emin diyenler, ‘yalancı Muhammed’ diyecekler. Bunu göze alıyor. ‘Şımarık yalancı’ diyecekler. Peygamberimiz peygamberliğini ortaya koyduğu zaman insanların gözünde şerefi yükselmedi. Tam tersine alçaldı. ‘Muhammed-ül Emin’ diyenler artık ona ‘yalancı’ diyorlardı. Allah Resulü bu davayı neden başlattı? İnsan bir davayı neden başlatır? Neden ömrünü verir? Ya bir zulme uğramıştır ya da bir takım makam ve mevkilerde gözü vardır. Ya da zengin olma peşindedir. Allah Resulü’nün hayatında böyle bir şey göremezsiniz.”
“SAHTE PEYGAMBER OLSA SIFATINI KAYBETMEK İSTER Mİ?”
Hazreti Muhammed’in insanları doğru yola sevk etmek için isminden feragat ettiğini ifade eden Kuytul, “Artık ona ‘Muhammed-ül Emin’ demeyeceklerdi. Artık onu memleketinden de kovacaklardı. Artık onu tehditlerle korkutacaklardı. O artık fakir bir hayat yaşayacaktı. Davası uğruna her şeyi ortaya koyacak ve bir mevki makam sahibi olmayacaktı. Aksine var olan makamını kaybedecek. Neden böyle bir şey yapsın? Sahte bir peygamber neden böyle bir şey yapar? Eğer sahte olsa kendi sıfatını kaybetmek ister mi? Sevilmeyi kaybetmek ister mi?” dedi.
“HAZRETİ PEYGAMBER TARİHİ OLUŞTURDU”
Bazı liderleri tarihin oluşturduğunu dile getiren Kuytul, “Bazı inkılapçıları tarih oluşturur. Bir takım hadiseler olur ve o hadiselerin içerisinden birisi sivrilir. O şekilde bir olay sayesinde topluma lider olur. Tarih Hazreti Peygamberi oluşturmadı, Hazreti Peygamber tarihi oluşturdu. Böyle bir insan beklenmiyordu ama o bir tarih yazdı” diye konuştu. Kuytul, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.