Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yeni yatırım ve yeni sondaj çalışmalarıyla beraber hem denizden hem karadan ülkenin günlük petrol ihtiyacına tekabül edecek üretimi gerçekleştirebileceğini söyledi.

İHA muhabirine açıklama yapan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, TPAO'nun hummalı bir çalışma içerisinde olduğunu açıkladı. Tekik, "Öncelikle Raman ve Batı Raman’da neresi kazılırsa zaten petrol çıkıyor. Burası zaten bilinen bir yer. Ayrıca TPAO'nun son iki yılda daha çok Hasankeyf ilçesi Kedil bölgesi, Kozluk ve Beşiri arasındaki bölgeye yoğunlaştığını söyleyebiliriz.

Diyarbakır bölgesinde de kaliteli petrol bulunduğunu belirten Tekik bu petrolün büyük miktarda bir üretim olmadığını ancak günlük 200 veya 300 varil petrol çıkarıldığını söyledi. Tekik, "O bölgelerde keşifleri gerçekleştiren personel büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Gönül ister ki TPAO yeni yatırımlarla, yeni sondaj arama çalışmalarıyla beraber hem denizden, hem karadan arzu ettiğimiz en azından ülkenin günlük petrol ihtiyacına tekabül edecek üretimi gerçekleştirmesidir. TPAO'nun bu bölgede yeni ve kaliteli petrol bulmasını hepimiz istiyoruz. Petrol mühendisleri ve işçi arkadaşlarımızın canla başla sakat kalma pahasına çalıştığını biliyoruz. Son iki yıl içerisinde petrol aramada hummalı bir çalışma içinde olduğunu gözlemliyoruz" diye konuştu.