Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden 3 çocuk annesi Şazime Hancı, 9 farklı sanat kullanarak yaptığı ‘Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi’ isimli eseriyle Oscar ödülü aldı.

Hem eğitim hem de iş hayatındaki başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Şazime Hancı (35), Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen yarışmaya, ‘Kültür ürünleri’ dalında başvurdu. Filografi sanatıyla birlikte 9 farklı sanat kullanarak yaptığı ‘Osman Hamdi Bey’in kaplumbağa terbiyecisi’ isimli eseriyle giren Şazime Hancı, ‘Oscar’ ödülüne layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen görkemli törenle ödülünü alan Şazime Hancı, aldığı ödülle Bitlis’e büyük bir gurur yaşattı.

Azmi ve başarısı ile doğudaki kadınlara örnek olan Hancı, Oscar ödülünü almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Gerek eğitim ve gerekse iş yaşamında eşi ve çocuklarının desteğinin her zaman arkasında olduğunu ifade eden Hancı, “Bir kadın, azmettikten sonra başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ben evli ve 3 çocuk annesiyim. Evlenirken ilkokul mezunuydum. Evlendikten sonra eşimin desteğiyle eğitime atılmaya ve hayallerimin peşinden koşmaya karar verdim. Bu süreç içerisinde de 3 çocuk sahibi oldum. Her geçen gün hedeflerime bir yenisini ekleyerek yoluma devam ettim. Benim amacım, çocuklarıma daha kaliteli ve daha iyi bir gelecek sağlamaktı. Bunun yolunun da daha bilgili ve daha bilinçli bir anne olmaktan geçtiğini çok iyi biliyordum. Bunun için öncelikle eğitime dört elle sarıldım. İlk, orta, lise eğitimi derken bu defa pes etmeden üniversite sınavına girdim. Sınavda da yüksek bir puan alarak Bitlis Eren Üniversitesi’ne bağlı Ahlat Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları bölümünü kazandım. Üniversite hayatına da bu şekilde atılmış oldum. Özellikle bu konularda kadınlara öncülük ettim. Bilgilerimi bayanlarla paylaşmak beni çok daha mutlu etti. Bir kadının isteyince; bir anne, bir iş kadını, bir ev hanımı ve en önemlisi iyi bir eş olabileceğini göstermek istedim. Bunu da anlatarak değil, bizzat yaşayarak gösterdiğime inanıyorum. Ben bugüne azmederek geldiğimi ve her şeyi azmederek başardığıma inanıyorum. Bunun sonucunda da Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen yarışmada Oscar başarı ödülüne layık görüldüm” dedi.

Oscar ödülünü almanın gururunu yaşadığını dile getiren Hancı, “Bu çok mutluluk verici bir durum. İnşallah bundan sonrada bu başarıları bir gelenek haline getirip devamını sağlayacağım. Bu vesile ile platform üyelerine çok çok teşekkür ediyor ve almış olduğum bu ödülü Bitlis’e armağan ediyorum” diye konuştu.