Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı yurt genelinde olduğu gibi Korkuteli’de de hızla uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında Korkuteli barajı, Kozağacı ve Osman Kalfalar göletlerin etrafına 5 bin 500 adet ağaç dikimi yapıldı
Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj ve gölet kenarları ağaçlandırılarak mevcut su kalitesi ve miktarı artırılacak.
Yürütülen çalışmalarla olası erozyon riskleri önlenerek barajların ekonomik ömrü uzatılacak, ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Korkuteli’de gölet havzaları çevresinde yapılan çalışmalarla erozyon neticesi oluşan toprak dolmasının önüne geçilecek, barajların ömrü uzayacak, mevcut suyun kalite ve miktarı artırılacak.
Korkuteli barajı etrafında Ihlamur, Akçaağaç, İğde ve Sedir fidanı dikimi gerçekleştiren Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü, proje kapsamında 5 bin 500 ağacı toprakla buluşturdu. Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, “Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları Eylem Planı” ile barajlardaki su kalitesi ve miktarının artırılması, koruma kuşaklarında bulunan ağaçsız alanlar ile zaman zaman su altında kalan su basar alanların değerlendirilmesi, erozyonun ve rusubat taşınımının önlenmesi, yeni rekreasyon, turizm alanlarının, yeni karbon yutaklarının, oksijen kaynaklarının teşkili, yaban hayatı için yeni barınma alanları meydana getirilmesi, yapılacak olan ağaçlandırmalarda gelir getirici türler kullanılarak yöre halkı ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir” dedi.
Orman İşletme Müdürü Güney, “Korkuteli barajı, Osman kalfalar ve Kozağaçı göletlerinin etrafına Ihlamur, Akçaağaç, İğde ve Sedir fidanı dikimi yapıyoruz. Dereköy mahallesinden gelen 25 kişilik işçi ekip ile Barajın çevresinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Fidanların büyümesiyle baraj etrafları farklı bir görüntüye kavuşacak” dedi.