Adana’daki Belediye Evleri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için ön çalışmalar başladı. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, çarpık yapılar nedeniyle çağ dışı kalan mahallenin, projenin ardından Türkiye’nin en güzel mahallelerinden biri olacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca riskli alan ilan edilen Çukurova ilçesine bağlı Belediye Evleri Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm için ön çalışmalar başladı. Bina sayısı ve nüfus yoğunluğu nedeniyle Türkiye’de tek seferde gerçekleştirilecek olan en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birine ev sahipliği yapacak olan mahallede, 100 hektar alanda çarpık sosyal konutların yıkılarak, modern tesisler ve yaşam alanları inşa edilecek.

Bakanlığın 2.5 milyon lira destek sağladığı projede, alanında uzman 200 kişi vatandaşlar ile bir araya gelerek mutabakat sağlayacak. Ev sahiplerine 600 liraya kadar aylık kira yardımının yapılacağı projede, taşınma masrafları da bütçeden karşılanacak.

Yapılacak kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje açılış toplantısında, mahalle sakinlerine bilgilendirme yapıldı. Yüklenici firma tarafından yapılan sunumda, 2 ve 4 katlı sosyal konutlar ile çağ dışı kalan ve deprem riski taşıyan mahallenin, dönüşümün ardından modern yaşam alanlarına kavuşacağı aktarıldı.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da kentsel dönüşüm projesi ile ilgili yaptığı konuşmasında, projenin ilk ilkesinin ‘eşitlik’ olduğunu söyledi. Arıkan, projede yer alacak uzmanların vatandaşlarla görüşerek, konutları her yönden inceleyeceğini kaydetti. Böylelikle vatandaşlara en uygun sosyal konutların oluşturulacağına dikkat çeken Arıkan, projenin uzun soluklu olduğunu, her adımda vatandaşlardan onay alınacağını vurguladı. Arıkan, “Kentsel dönüşümün ardından Belediye Evleri Mahallesi sakinleri, hak ettikleri yaşam kalitesine ulaşacak. Bu proje sizler için, siz isterseniz olacak. Siz isterseniz, Belediye Evleri Adana’nın, hatta Türkiye’nin en güzel mahallesi olacak. Bu ilk toplantımız, gerekirse sizlerle 150 toplantı daha yapacağız. Aklınızdaki soru işaretlerini biliyoruz, bu soru işaretlerinin hepsinin cevapları bizde var. Yeter ki bize güvenin” dedi.