Büyük Birlik Partisi Karabük İl Başkanı Mustafa Kara, 2014 Mart’ında gerçekleşecek olan yerel seçimlere 81 ilde olduğu gibi Karabük’te de eksiksiz bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Karabük il başkanlığında düzenlenen il divan toplantısı yapıldı. Toplantıya il ve ilçe yöneticilerinin dışında Alperen Ocakları yöneticileri de katıldı.

BBP İl Başkanı Mustafa Kara, yaklaşan yerel seçimlerde 81 ilde seçimlere eksiksiz gireceklerini bu genel başkanlarının bu doğrultuda gönderdikleri talimatla hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Kara, Büyük Birlik Partisi’nin ülke siyasetinde 20 yılını doldurmuş,yerel yada genel hemen her seçime kararlılıkla girdiğini belirterek, “ Bugüne kadar hiç de azımsanmayacak kadar,gerek milletvekilliği,gerekse belediyeler yönetimine baktığımızda, 27 Mart 1994 Türkiye geneli seçimlerde 29 belediye başkanlığı,24 Aralık 1995´te milletvekilliği genel seçimlerinde 8 milletvekiliyle meclise girdi.18 Nisan 1999´da yapılan mahalli idareler ve milletvekilliği genel seçimlerinde 25 Belediye başkanlığı,9 il genel meclis üyeliği,261 belediye meclis üyeliği kazandı.29 Mart 2009 mahalli seçimlerde 15 Belediye başkanlığı kazanmıştır. Bugün yerel yönetimlerdeki başarılarımıza baktığımızda,sadece 2 belediyemizi örneklendirecek olursak;105 milyon bütçeyle iktidar partisinden devraldığımız Sivas Belediyesini 220 milyon liralık bir bütçeye ulaştırırken,sadece 4,5 yılda yapılanların 40 yıl içerisinde yapılanlara denk. Yine iktidar partisinden devraldığımız Şarkışla belediyesine baktığımızda 4 milyon liralık bütçeden ve 7 milyon lira borçla devralınırken şu anki bütçesi 19 milyon liraya ulaşmış borcunu ise tamamını sıfırlamıştır. Bugüne kadar hiçbir dış güce sırtını dayamadan,devlet bütçesinden 1 tek bayrak parası dahi almadan,partili arkadaşlarımızın ve büyük birlik davasına gönül verenlerin desteğiyle 20 yılını geride bırakmıştır.Yaptığımız siyasette,ülkemizin geçtiği zor dönemlerde bütün siyasilerin akıl tutulması yaşadığı yada aklıyla arasına mesafe koyduğu zamanlarda gücünü yalnızca inancından ve milletinden alan bir siyasi parti olarak insanımızın kalbinde taht kurmuştur” dedi.

Seçimlerin siyasi partiler içinde bir yarış,varlığını tescilleme tabiri caiz ise yiğidin er meydanına çıktığı gün olduğunu da belirten Mustafa Kara, “Ancak şunu söyleyeyim ki; son günlerde partimizle ve şahsımla alakalı yapılan dedikodulara baktığımda fitnenin de hiç de boş durmadığı bir gün olarak görüyorum. Seçimlere bir takım partililerin ve parti mensuplarının yapacağı finansla gireceğimizi söyleyen iftira sahipleri bilmeliler ki, Büyük Birlik Partisi, sadece iktidar olmak için uğraşsaydı şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu dönemi ve sonrasında birilerinin nimet saydığı teklifleri elinin tersiyle itmek yerine iktidar olurduk.Ancak bu şekilde iktidar olanların sahiplerine önlerini nasıl iliklediklerini biz 20 yıllık siyasi hayatımızda ve daha öncekilerde gördük. Bizler ancak milletin muktedir iradesiyle iktidar olanların, milletine hizmet edeceği bilinciyle siyaset yaparken düsturumuzu şehit liderimizin Peygamberlerin sünnetleri üzerine yaptığı siyasi şuurdan alan bir fikrin ve düşüncenin mensuplarıyız. 1994 yılında çatısı altına girdiğim teşkilatımda, başka hiç bir siyasi oluşum içinde bulunmadan, hiçbir şekilde yalpa yapmadan 19 yılımı ancak milletim ve hak dava anlayışı içinde doldurmuş olmanın huzurunu yaşarken 4 yıldır yaptığım il başkanlık görevimi makam yada koltuk anlayışından ziyade omzumdaki bir lezzet yükü bir millet vebali taşıdığım bilinciyle yerine getirmeye çalışmaktayım. Bu düşünce ve hassasiyetlerimizle önümüzdeki yerel seçimlerde,hiçbir kire pisliğe bulaşmayan,hiçbir ihanete ortak olmayan tertemiz ellerimizi Karabük halkına uzatacağımızı kamuoyuna duyuruyorum” dedi.

İl Başkanı Kara, toplantı sonrası Muharrem ayı olması vesilesiyle katılımcılara aşure dağıttı.