Yozgat’ın Kadışehri Kaymakamlığı yıl sonunda başarılı öğrencileri ödüllendirecek.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, başarılar için verilecek ödüllerin önceden belirlenmesiyle öğrencileri motive etmek gerektiğini, ödüllerin öğrencileri başarıya teşvik edeceğini söyledi.

2013-2014 Eğitim-Öğretim sezonunda öğrencilerin başarılarının karşılığını fazlasıyla alacağını ifade eden Kaymakam Doğan, “Eğitim anlayışlarında cezalar gibi ödüllerin de önceden kurallara bağlanması, öğrencilerin motivasyonunu artıracağını düşünüyoruz. Öğrenci bir başarı elde ettiğinde nasıl bir ödül kazanacağını bilecek. Bir öğrenci anlık başarılarının uzun vadede getirisi yaşamında muhakkak görür. Ancak biz de gücümüz yettiğince, kaynaklarımız ölçüsünde onları ödüllendirmenin daha kaliteli bir eğitimi beraberinde getireceğini düşünüyoruz. Umarız önceden belirlenen bu ödül sistemi ile ilçemizin eğitim çıtasını daha da yukarı çekeceğiz” dedi.

Ödüllendirmenin sadece ders başarıları için geçerli olmadığını dile getiren Kaymakam Doğan,“Örnek öğrenci, adında bir kategorimiz var. Bu öğrenci yılsonunda okullardaki öğretmen ve idarecilerin teklif ve oylarıyla, hal ve hareketleriyle diğer öğrencilere örnek gösterilebilecek öğrencilerimiz arasından seçilecek. Aysıra il, bölge ve ülke düzeyinde yapılan sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel müsabakalarda da ferdi ya da takım halinde başarılı olan çocuklarımızı da ödüllendireceğiz. Biz eğitimi sadece matematik, Türkçe, coğrafya gibi derslerden ibaret görmüyoruz. Eğitim, dersleriyle ve ders dışı faaliyetleriyle bir bütündür. Her yönüyle donanımlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Ders dışı aktivitelerde önemlidir. Yine belirlen ölçütler çerçevesinde en çok kitap okuyan öğrencilerin de mükâfatlandırılacağız” diye konuştu.

Ödül tablosunun okul idareci ve öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda oluşturulduğunu belirten Kaymakam Doğan, “Öngöremediğimiz başarı kategorilerini de değerlendirme dışı tutmayacağız. Öyle bir durumda çocukların ödülsüz kalmayacak. Şartlar gerektirdiğinde çocuklarımızın önceden belirlenen ödüllerden daha iyileri ile de ödüllendirilecek. Sene sonunda gayretli öğretmenlerimizde muhakkak bu ödül sisteminden yararlanacak” ifadelerini kullandı. Ota okullarda merkezi sınavlarda not ortalaması iki dönemin ortalaması 90 ve üzerinde olan öğrencilere netebook, en çok kitap okuyan öğrenci 100 TL, 90 notunu aşan okul birincisine eşofman ve diğer faaliyetlerde başarı elde eden öğrencilerde çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Liselerde de yine başarılı olan öğrenciler aynı şekilde ödüllendirilecek.