Şanlıurfaspor, daha önce prensipte anlaştığı Reha Kapsal ile 1 buçuk yıllık sözleşme imzaladı. Sarı yeşilli ekip, Şanlıurfaspor sosyal tesislerinde Reha Kapsal için imza töreni düzenledi.

Törene; Şanlıurfaspor sportif işler sorumlusu İbrahim Güllüoğlu, Mali İşler sorumlusu Nabi Kırmızı, yönetim kurulu üyesi Vedat Bucak ve Şanlıurfaspor sportif direktörü Murat Daldık katıldı.

Burada basına kısa bir bilgi veren Şanlıurfaspor yönetiminden İbrahim Güllüoğlu, “Şanlıurfaspor bilindiği üzere büyük bir kulüp, Şanlıurfaspor ligdeki hızla yükselişe ve şampiyonluk yolundaki tırmanışı devam etme adına kurumsal bir yapılaşmaya girmişti. Bu yapılaşma sürecinde değişik hocalar ve boşalan teknik direktörlüğüne yardımcı hoca ile devam ettik. Ancak daha sonraki süreçte gelinen noktada hedeflerimizde sapma olmaması adına, daha doğru daha emin adımlarla ligdeki yerimizi alma adına bugünden itibaren sevgili hocamız Reha Kapsal ile anlaşıyoruz. Reha Kapsal, gerçekten Türk futboluna hem medya da hem de Türkiye’de önemli bir değer ve inşallah Urfa’da da Urfaspor’a çok ciddi katkılar sunacaktır. Biz hocamızın disiplinine, inancına güvenine inanıyoruz bütün yönetimle beraber, inşallah doğru işler yapar ve Urfaspor hak ettiği yere doğru ve emin adımlarla gider, ben hocamıza bu göreve geldiği için teşekkür ediyor hayırlı olsun diyorum” dedi.

UYUYAN DEVİ UYANDIRMAYA GELDİM

Şanlıurfaspor’da bir buçuk yıllık anlaşma imzalayan ve Milli takım’da hocalık görevi yürüten Şanlıurfaspor’un yeni teknik direktörü Reha Kapsal Şanlıurfaspor’un uyuyan bir dev olduğunu ve uyandırmak için geldiğini belirtti.

Kendisini Şanlıurfasporlu yapan imzayı atmadan önce bir konuşma yapan Reha Kapsal, Şanlıurfaspor’un uyuyan bir dev olduğuna dikkat çekerken, “Bu devi uyandırmaya geldik, Şanlıurfaspor, inanılmaz bir potansiyeli olan bir kulüp, Türkiye’de böyle kulüplerin sayısı oldukça az benim gördüğüm kadarıyla uyuyan bir dev’i andırıyor, bizlerde bu uyuyan devi uyandırmaya geldik” diye konuştu.

Şanlıurfaspor’u çok iyi tanıdığını belirten Kapsal, “Ben PTT ligini çok iyi biliyorum, şuanda Şanlıurfaspor’da futbol oynayan Futbolcuların hepsini iyi tanıyorum, taraftarlar biraz sabrederse çok iyi bir futbol sergileyen bir takım görecekler, yavaş yavaş oynanan futbolun iyi olduğunu görecekler, devre arasında da yapacağımız birkaç takviye ile çok daha iyi bir takım haline geleceğimize inanıyorum, Şanlıurfaspor'da olmaktan mutluluk duyuyorum, Çalışmadığım dönemde aktif olarak sporun içerisinde yer aldım. Süper lig heyecanını yaşadım. Birçok kulüpte yer aldım. Şanlıurfaspor gibi büyük bir potansiyeli olan takıma uyuyan bir dev bir futbol şehri olan Şanlıurfa'da olmaktan son derece mutluyum. Şanlıurfaspor'da çok büyük bir potansiyel var amacım Şanlıurfaspor'un Süper Lige çıkması için mücadele etmektir. Sezon arasında takıma gerektiği mevkilerde takviyeler yapacağız. Bugünden itibaren Bucaspor maçı hazırlıklarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Özellikle burada şunu belirtmek istiyorum bu projede yer almaktan dolayı heyecanlandığımı belirtmek istiyorum,benim çalışmadığım dönemde de geçen dönem Urfaspor olmak üzere bir çok yerden teklif geldi.Benim lig takım süper lig takım yerine biriyle yine çalışırdım ve bırakabilirdim.Bu benim açıdan hedef açısından bir başarı değil tabii,ben bunu ligde de süper ligde de çalışarak yaptım,Urfaspor büyük bir potansiyeli olan bana göre uyuyan bir dev.Farklı bir kent burası Futbol şehri,nasıl ki Anadolu da bir Trabzon şehri var sizlerde çok seversiniz Trabzonluları bunu gördük güneydoğuda da Urfa var,hatta onları da geçe bilecek bir potansiyele sahip.Bunun için en başta konuştuktan sonra bir kere Biz Ömer hoca ayrıldıktan sonra görüşmelere başladık,burada beni en büyük cezbeden Urfaspor’un süper lige çıkmasıdır bu çok farklı bir şey,esas olması gereken yer orası tek benim hedefim düşüncem o,yoksa dediğim gibi daha farklı işler yerine bu benim için kalıcı,iz bırakacağı,geçmişte nasıl bardıysam 3-4 tane şampiyonluğum varsa bir kaçını süper lige çıkardıysam,Karşıyaka finalden Kasımpaşa’ya kaybettik,o olsaydı PTT 1.lig de 3 şampiyonluğu olan hoca yok konumunda idim.ben iki dönem ümit milli takım teknik direktörlüğü de yatım Sayın Fatih Terimle beraber 2005-2007 yıllarında.Çalışmadığım süreçte bir buçuk yıldır Türkiye’de yorumladım 15-16 ülkeye gittik,orda ki organizasyon yaptık.Yani bu arayı oturarak geçirmedim aktif bir dinlenme ile Avrupa’ya iki hafta da bir giderek gezerek kulüpleri gezerek dinlenmemi sağladım.İnşallah bu birikimimizi,geçmişte yaşadığımız başarılarımızı Ankara ve Altayı’da aynı durumda almıştım lige çıkardığımda daha 12-13. Hafta da idi ligler,inşallah esasında büyük potansiyeli olan hem de kulüp yapısına inandığım hem de ileriye dönül başarılar elde edebilecek Urfaspor’u seçmemin amacı bu net bir şekilde söyleyeyim. Beni heyecanlandıran bir proje bu Urfaspor’u süper lige çıkartan teknik adam olmak ve aynı şekilde yönetimin kurumsallaşma adına ciddi bir atılımı var, bir de bize düşen görev neyse illa sahada ki spor başarı değil aynı şekilde buraya çalışma kültürü getirerek, kalıcı bir şeyler yapmak için yapmak istediğimiz büyük şeyler bunlar. Bizim üzerimize ne düşüyorsa zaten idare bunu fazlasıyla yapıyor,biz de kendimiz açısından ileriye dönük kalıcı izler bırakmak en büyük düşüncem.Burada en önemli bir şey de Urfa taraftarı bunu ciddi bir şekilde söyleyeyim,Urfa taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz daha fazla stadı doldurmaları,hem takıma ileriki süreçte baktığımızda istemesek de futbol bu ligdeki tek hedefimiz başarılı olmak ama burada mühim olan o dönemlerde sıkıntılı dönemlerde destek versinler ne istiyorlarsa ilerleyen zamanda görecekler Urfa taraftarı,camiası ve sizlerde göreceksiniz bunu.”

ŞANLIURFASPOR FARKLI OYUN SERGİLEYECEK ARTIK

Bugünden itibaren saha da çok farklı bir Şanlıurfaspor’un spor sergileyeceğini söyleyen Teknik Direktör Kapsal, “Şanlıurfaspor yeni bir futbol sergileyecek bunu bir defa kesin söyleyeyim, birazcık süreç çok az bir süreç verildikten sonra zaten milli takım boşluğu var Buca deplasmanı, Ankara var,ondan sonra yavaş yavaş ciddi inşalar yapılacak hele devre arasında Allah kısmet ederse bam başka bir Urfaspor görecekler bunu net bir şekilde görüntüsü çıkacak bunu net söyleyeyim. Bundan hiçbir şüphem yok ve bunu yine söyleyeyim bu esnada taraftarımızın da büyük destek vermesi gereklidir” diye konuştu.

Şanlıurfaspor Mali İşler sorumlusu Nabi Kırmızı’da Şanlıurfaspor’un hedefleri doğrultusunda hareket edeceği bir hoca ile anlaştığını belirtirken, “Bizler Teknik Direktör arayışında bazı kriterleri ön planda tuttuk, Reha hoca’da bizim düşüncemize uyan bir hoca olmasından dolayı kendisi ile anlaşma sağladık, inşallah her iki taraf içinde hayırlısı olur” dedi.

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Bucak ise Şanlıurfaspor’un hedefleri olan bir kulüp olduğunun altını çizerken, Reha hoca ile Şanlıurfaspor’un ileriyi daha iyi gören ve yenilikçi bir hoca ile anlaştığını söyledi.

Bucak, “Vizyonu olan kültürlü, deneyimli bir hoca ile anlaştık, inşallah bundan sonra, hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz, bu şehir her şeyi hak ediyor sezon sonu süper lige çıkma hedefimizden asla sapmayacağız” dedi.