Erzurum’da üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başlarken sınav girişindeki yoğun güvenlik önlemi nedeniyle emanetçilerin yüzü güldü.
Erzurum genelinde binlerce öğrenci, üniversitenin kapısını aralamak için YGS sınavına girdi. Sabah saat 10.00’da sınava girecekleri okulların bahçesinde hazır bulunan öğrenciler, büyük bir heyecanla dersliklere geçti. Üniversiteye giriş sınavlarının birinci basamağı olan YGS sınavının başlamasının ardından öğrenciler içeride ter dökerken, aileler de okul bahçesinde Kur’an-ı Kerim okuyup dua ederek ter döktü. Heyecanlı bir şekilde dışarıda beklediklerini ifade eden aileler, “Çocuklarımız içeride ter döküyor bizde burada stresli bir şekilde bekliyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alırlar ve güzel bir üniversite kazanırlar” dediler.
EMANETÇİLERİN YÜZLERİ GÜLDÜ
Öte yandan, ÖSYM tarafından yapılan YGS sınavında güvenlik düzeyi üst seviyede tutuldu. Sınava girecek olan öğrenciler giriş kapısında görevliler tarafından didik didik aranarak içeriye alındı. Bazı öğrenciler içeriye alınmayan eşyalarını ailelerine teslime ederken, sınava tek gelen öğrenciler ise 2 TL karşılığında eşyalarını emanetçilere teslim etmek zorunda kaldı. Son zamanlarda sınav tedbirlerinin artmasıyla adeta bir sektör haline gelen emanetçiler, 2 TL karşılığında öğrencilerin eşyalarını alarak sakladı. Sınav kapısında öğrencilerin eşyalarını emanet alan Emrah Durmaz, insanlara kolaylık sağlamak amacıyla böyle bir şey başlattıklarını belirterek vatandaşların eşyalarına gözü gibi baktığını söyledi.