Manisa Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Manisa’da görev yapan yerle ve ulusal basın mensuplarını düzenlediği akşam yemeğinde bir araya getirdi.
Düzenlenen programda konuşan Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Müdürü Giray Kara, Manisa’da 1992 yılından beri hizmet verdiklerini söyleyerek, okulun elde ettiği başarılarla, yaptığı çalışmalarla Manisa’da, Türkiye’de ve dünyada bir marka haline geldiklerini anlattı. Kurum olarak her zaman basın çalışanlarına önemsediklerini kaydeden Kara şunları söyledi:
“Biz, eğitim öğretim faaliyeti yapıyoruz. Öğrencilerimize sadece kimya, fizik, biyoloji, matematik öğretmiyoruz. Öğrencilerimizi sadece üniversite sınavlarına ve olimpiyatlara hazırlamıyoruz. Biz aynı zamanda öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Öğrencilerimizin Manisa’yı, ülkeyi, dünyayı, zamanı tanıması bizim için çok önemlidir. Eğer gelecekle ilgili bir plan yapmak istiyorsanız tarihini iyi bilmeniz, günümüzü iyi yorumlamanız ve geleceğini de ona göre planlamanız gerekir. Öğrencilerimi bu yönde yetiştirmeye ve öğretmeye çalışıyoruz.”
Kara, “Biz sınıf ortamında değişik dersler anlatırken, sizler de objektifinizle, kaleminizle, araştırmanızla öğrencimizi Manisa’dan ve ülkemizden ve dünyadan bilgilendirmiş oluyorsunuz. Öğrenciye ülkeyi ve dünyayı anlatma konusunda yardımcı oluyorsunuz. Attığınız manşet, kullandığınız fotoğraf öğrencinin duygu dünyasında çok büyük bir etki bırakabiliyor. Gençliğimizi olum ya da olumsuz yönde etkileyebilirsiniz. Bundan dolayı sizleri çok önemsiyoruz. Yeri geliyor canını veriyor, yeri geliyor özgürlüğünü veriyor, çamurda çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Bir ülkede demokrasinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için basına ihtiyaç vardır. Bizler basın çalışanlarını toplumun kanaat önderleri olarak görüyoruz. Toplum adına denetim yapan gönüllü birer fert olarak görüyoruz. İyi günde kötü günde yanınızda oluyoruz. Yemeğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.