Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan uygulamayla birlikte Şahinkaya Kanyonu’na gitmek isteyenler ücret ödemek zorundalar.

KÜTÜKLERİ ORADA DEĞİLSE ÜCRET ÖDEYECEKLER

Yeni uygulamayla birlikte Altınkaya ve Kuruçay Mahallelerine gitmek isteyenlerde eğer kütükleri orada değilse ücret ödeyecekler.

BU ÜCRET NE İÇİN ÖDENECEK?

Şahinkaya Kanyonu’nda yapılan ücretlendirme için kanyona gitmek ve görmek isteyenlerden alınacak ücret tarifesi bile bir taşla tutturuldu.

Büyükşehir Belediyesi Şahinkaya Kanyonu Giriş Ücret Tarifesi olarak, girişte bir bariyerle kapattığı yolda aldığı ücretleri; şahıs 4,50 lira, bisiklet 4,50 lira, motosiklet/atv 9,00 lira, otomobil, kamyonet, pikap 13,00 lira, minibüs 40,00 lira, midibüs 72,00 lira, otobüs 121,00 lira olarak belirledi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Konuyla ilgili olarak vatandaşlar, ücret alınmasına tepki gösterdiler. Herhangi bir hizmet verilmediği halde “neyin ücreti alınıyor?” diye soran vatandaşlar:  “İlçemizin gözde turistik güzelliği olan Şahinkaya Kanyonu’nda Büyükşehir Belediyesi herhangi bir hizmet vermediği halde para topluyor. Ücretlendirme karşılığında İlçemizin markası olmuş Kanyon’u görmekten başka ne var? Yıllardır insanlar rahatça gidip geziyor ve ücret ödemiyorlardı. Ücret verelim ama karşılığında ne hizmeti alacağımızı da bilelim. Büyükşehir Belediyesi oraya bir tesis yaptı ama bu tesiste de ne hizmet alırsak ayrıca ücreti var.” diyerek tepki gösterdiler.

AKRABALARIMIZI GÖRMEK İÇİN ÜCRET İSTENİYOR

Yine bazı vatandaşlar ise; Suyun karşı tarafında akrabalarımızı görmek istiyoruz, bunun için ücret isteniyor. Kimlik ile ücretsiz geçiş olduğunu söylüyorlar. Kendi köyümüze, akrabalarımız görmeye giderken ücret ödeyeceğiz. Diyorlar. Aynı şekilde barajın karşı tarafında gezmek istedikleri halde kanyon gezisi ücreti ödemek zorunda kalmalarına tepki gösteren vatandaşlar da var.

TURİZME OLUMSUZ ETKİ YAPAR

Şahinkaya Kanyonu’na girişin ücretli olmasının ilçede yeni gelişmeye başlayan turizme de olumsuz etki yapacağını iddia eden vatandaşlar: "Girişin ücretlendirilmesindeki amaç ne? Sadece Büyükşehir Belediyesi’ne para kazandırmak mı? Vezirköprü yeni yeni turizmi öğreniyor ve gelişiyor. Alınan bu kararın ilçe turizmini olumsuz etkileyeceği muhakkaktır." diyorlar.

DEMİR’DEN KANYONA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Demir, “Vezirköprü ilçesi Şahinkaya Kanyonu’nda kullanılmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hibe edilen feribot Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kanyonun temizlik ve bakımını geçmişe göre çok daha iyi noktaya getirdik. Bir de kanyonla ilgili ciddi bir proje çalışmamız var. Onunla birlikte dünyada eşi benzeri olmayan kanyonumuzun gelecek yıllarda tanıtım değerini, turizm potansiyelini hayata geçirme noktasında önemli adımlar atılıyor” ifadelerini kullandı.

vezirköprüvatandas.com