Isparta’da, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nin pansiyonunda ayrı saatlerde kızlı erkekli yemek uygulaması, tepki üzerine kaldırılmıştı. Kaldırılan uygulamaya Isparta Anadolu Gençlik Derneği'nden destek geldi.

Okul önünde toplanan Isparta Anadolu Gençlik Derneği üyeleri adına Faruk Çenber tarafından okunan basın açıklamasında, kızlı erkekli ayrı yemek uygulamasına destek verildi. Açıklamada, "Ülke gündeminde yer bulan kızlı erkekli aynı evde kalma tartışmasının bir yansıması da Isparta’da karşılık buldu. Ahmet Melih Doğan Lisesi’nde kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerini ayrı yemeleri konusunda 21 Ekim’de okul pansiyonunun yemekhane kapısına asılan bir duyuru ile belirtildi. Almanya İngiltere ve Amerika’da da karma eğitim sorgulanarak tartışmaya açıldı" denildi. Bu ülkelerin karma eğitimi yüzyılın en büyük pedagojik yanlışı olarak nitelendirdiği belirtilen açıklama şöyle sürdü: "Burada gayet iyi bir niyet ile uygulamanın sadece yatılı öğrenciler için yapıldığını görmekteyiz. 260 öğrencinin aynı anda yemek kuyruğunda beklemesi ya da bir kısmının soğuk havalarda dışarıda beklemesi yerine önce kız ya da erkek öğrencilerin yemek yemesinin daha olumlu olacağı yönünde bir uygulamaya geçilmiş fakat bazı çevrelerce bu uygulamaya bir tepki olduğunu görmekteyiz.Geçen günlerde bazı grupların lise bahçesinde kızlı erkekli tost yeme şovu işin sulandırılmaya çalışıldığının göstergesidir. Hiçbir öğrencinin özgürlük alanına girmeden onların rahatça yemek yemelerini sağlamak amacıyla başlatılan uygulamadan nasıl endişe duyulabilir? Bu uygulamaya tepki gösterenleri aklı selim düşünmeye davet ediyoruz.Bu uygulamanın sadece bu lisede değil tüm liselerde olması için yöneticileri kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz.Hatta uygulamaya sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinin de dahil edilmesini istiyoruz.Aynı hassasiyetin üniversite yemekhanelerinde de gösterilmesini istiyoruz."

"ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK"

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri, ellerinde çiçekle Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse’ye destek ziyaretinde bulundu. Dernek üyeleri, iyi niyetle başlatılmış bir uygulamanın sulandırılmasından ötürü destek vermek için burada olduklarını söyledi.

Okul Müdürü Kenan Köse de abdestinden şüphesi olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz olması gerekeni yaptık. Olayı büyütenler farklı kesimler.Uygulama okulda değil, yurtta yapıldı. Nasıl evde rahat ediyorsanız, yurtta da rahat etmeniz lazım.Siz bir misafir geldiğinde evinizde nasıl rahat davranamıyorsanız, onlar da bir araya geldiklerinde rahat edemeyecekler. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Ama doğruya doğru diyenler de olmalı. Farklı bir kesim olayın üzerine sürekli yanlış anlamaya meydan verecek şeklide gitti. Olayın gerçek boyutu üzerinde tartışsalardı bu şekilde olmazdı.Tabi olayın boyutunu bilmiyorlar. Ancak konu farklı boyutlara taşındı."

"ASIL HAKLARI BÖYLE GASP EDİLİYOR"

Burada art niyetlilik olduğunu düşündüğünü belirten Köse, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklar çok rahat ettiklerini söyledi. Onlardan gelen talep de bu yöndeydi.Veliler tepkili deniyor. Bana gelip de bir tek veli tepki göstermedi. Birkaç öğrenci bu uygulamanın sebebini sordu.Biz de gerekçesini anlattık.Onlar da ikna oldu.Hangi veli tepki gösterdi bilmiyorum. Sosyal medyada gösterdilerse o bana gelmedi.Orada tepki gösterinceye kadar keşke gelip burada bana anlatsaydı. Biz burada öğrenci için duruyoruz.Öğrenci bizim velinimetimiz.Ama herkesin istediğini yapmak mümkün değil. Yazılı kuralların olmadığı yerde çoğunluğun istediğini yapıyoruz. Sabah pijamasıyla kahvaltı yapmak istiyor öğrenci.Bu doğal hakkı değil mi? Çocuk akşam ev kıyafetiyle yemek yiyecek. Bence çocukların hakkını burada gasp ediyoruz. Bu taraftan değil öbür taraftan bakıyoruz."