Eczacıbaşı Spor Kulübü, 2013-2014 sezonunu Eczacıbaşı Spor Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla açtı.

Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, A Takım oyuncuları ve teknik kadronun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, yeni oyuncular ve sezon hedefleriyle ilgili bilgi verildi.

Eczacıbaşı Vitra Voleybol Takımı’nın bu sezon ki kadrosunu; Kaptan Esra Gümüş Kırıcı, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Neslihan Darnel, Maja Poljak, Büşra Cansu, Asuman Karakoyun, Senna Usic Jogunica, Buse Kayacan yeni transferler; Denise Hanke, Helena Havelkova, Christa Harmatto, Yimei Wang, Eczacıbaşı Spor Kulübü sporcularından ve geçici bonservis ile geçen sezon birinci lig takımlarında oynayan Şeyma Ercan ile Selin Uygur, Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Takımı'ndan transfer edilen Arelya Karasoy ve Kulüp altyapısından genç oyuncu Hande Baladın oluşturuyor.

Toplantıda konuşan Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, tüm kupalarda şampiyonluk hedefiyle yeni sezonu açtıklarını belirterek, “Çok güçlü takımların yer aldığı bir ligde mücadele edeceğiz. Artan rekabetin Türk voleyboluna çok büyük kazanımlar sağladığını hep birlikte görüyoruz. Amacımız, bu rekabette en önde olmanın yanı sıra, Türk voleybolunun dünyada daha üst sıralara yükselmesine de katkı sağlamak. A Takımı'mızın alacağı dereceler kadar alt yapılarımızdan oyuncu ve üst düzey antrenör yetiştirmeye de çok önem veriyoruz. Bu sene; A Milli Takımları’na; 12 sporcu, üç antrenör, altyapı milli takımlarına; 15 sporcu, bir antrenör gönderdik. Bu sporcu ve antrenörlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Yeni sezon için önemli transferler yaptıklarını ifade eden Faruk Eczacıbaşı, “Alman Milli Takımı pasörü Denise Hanke, ABD Milli Takımı orta oyuncusu Christa Harmotto, Çek Milli Takımı’ndan Helena Havelkova, Çin Milli Takımı’ndan Yimei Wang takımıza katıldı. Türk sporcu olarak ise Kulübümüz sporcularından ve geçici bonservis ile geçen sezon birinci lig takımlarında oynayan Şeyma Ercan ile Hazal Selin Uygur, Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Lisesi Takımı'ndan transfer edilen Arelya Karasoy ve Kulüp altyapısından genç oyuncu Hande Baladın kadromuza dahil oldular. Güçlenen kadromuzla, bu sezon çok daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural da, geniş ve iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, “Kadromuzda altı yabancı oyuncu bulunuyor. Milli Takımlar’ın programı nedeniyle şu ana kadar tam kadro antrenman yapamadık ancak, eksiklerimizi kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum. Sezonun ilk resmi maçı olan ve 2 Ekim’de oynayacağımız Ankara’daki Spor Toto Süper Kupa maçı öncesinde, salonumuzda uluslararası bir turnuva düzenliyoruz. Turnuvaya; İtalya’dan Liu Jo Modena, Azerbaycan’dan Azerrail ve Azeryol takımları katılacak. Turnuvada yapacağımız maçların, kendimizi ölçmek ve eksiklerimizi görmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ural, Avrupa Lig etabında; Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti), Schweriner SC (Almanya) ve RC Cannes (Fransa) takımlarıyla karşılaşacaklarını ve bir üst tura en iyi avantajı elde ederek çıkmak istediklerini belirtti.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Micelli ise, “Geçen sezonu kendi içimizde çok iyi değerlendirmiş, eksiklerimizin, hatalarımızın analizini en iyi şekilde yapmış olarak yeni sezona başlıyoruz. Henüz tam takım antrenman olanağını yakalayamamış olsak da, tüm kulvarlarda en iyi olmanın mücadelesini vereceğiz. Yeni sezonda tüm hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız ve oyuncularımızın bunu başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Eczacıbaşı VitrA Kaptanı Esra Gümüş de, “Bu sezon ben ve Gülden çok önemli bir karar alarak, uzun yıllar hizmet verdiğimiz ve bünyesinde olmaktan gurur duyduğumuz Milli Takımımız’a veda ettik. Arkamızdan gelen çok yetenekli oyuncular var ve bu genç arkadaşlarımızla takviye edilen Milli Takımımız çok büyük başarıların sahibi olacak” diyerek, yeni sezon ile birlikte tüm enerjilerini Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı’nın başarısı için harcayacaklarını ve ekip olarak bu sezon çok daha iyi grafik sergileyeceklerine inandıklarını söyledi.

Basın toplantısından sonra Eczacıbaşı Topluluğu Turnuvaları ödül töreni yapıldı. Eczacıbaşı çalışanları için her sene; kadın ve erkek voleybol, erkek basketbol, masa tenisi ve tenis branşlarında düzenlenen turnuvalarda derece alanlar ödüllerini; Kulüp Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Kulüp Başkan Yardımcısı Erdal Karamercan’dan aldılar.

Sezon açılışı, Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı ve altyapı takımlarının katıldığı tören ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.