AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin, yıllardır beklenen ve ‘hayal’ olarak nitelendirilen Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde tünellerin büyük bölümünün tamamlandığını, beklenenden daha kısa süre içinde hizmete sunulacağını belirtti.

AK Parti İlçe Başkanı Gültekin, yazılı bir açıklama yaparak, Akdeniz Sahil Yolu’nu değerlendirdi. Mersin ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan Akdeniz Sahil Yolu’nun tamamlanmasının ardından Mersin’in turizmde istenilen konuma gelebileceğini ifade eden Gültekin, projenin uzun yıllardır beklendiğini dile getirerek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Mersin için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür etti.

Akdeniz Sahil Yolu’na hayal gözüyle bakıldığını vurgulayan Gültekin, “Akdeniz Sahil Yolu Projesi oldukça zorlu bir proje. Bu projeye maliyeti ve coğrafi koşulların elverişsizliği nedeniyle hayal gözüyle bakılıyordu. Ancak, hükümetimiz imkansız denilen bu projeyi şimdi hayata geçiriyor. Proje dahilinde olan tünellerin çoğu tamamlanmış durumda. Beklenenden daha kısa bir süre içinde vatandaşlarımızın ’çileli yol’ diye adlandırdıkları bu yolun tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını düşünüyorum” dedi.

Projenin tamamlanması ile birlikte Mersin ve Antalya arasındaki mesafenin kısalacağını kaydeden Gültekin, “Dik rampalar ve keskin virajlarla dolu bu yolda Mersin’den Antalya’ya gitmek isteyen bir vatandaşımız günün yarısını bu yolda harcıyordu. Şimdi ise bu yol 4-5 saatte aşılabilecek. Ayrıca bu yolda meydana gelen kazalar da önlenmiş olacak. Vatandaşlarımız güven ve huzur içerisinde seyahatlerini gerçekleştirecekler” ifadelerini kullandı.

Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Kazanlı Turizm Bölgesi projelerine de değinen Gültekin, şunları kaydetti: “Akdeniz Sahil Yolu, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Kazanlı Turizm Bölgesi gibi projelerin Mersin’e ekonomik anlamda ciddi katkıları olacak. Tarihi güzelliklerle dolu kentimiz turizm açısından yetersiz durumda. Havalimanı, Kazanlı Turizm Bölgesi ve otoyol projeleri Mersin’i yerli turist bölgesi olmaktan çıkarıp uluslararası bir konuma taşıyacak. Bu projelerin hayata geçmesinde büyük emeği olan Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Mersin’e böylesine aşık, Mersin için böylesine çaba gösteren Bakanımızın varlığı bize gurur veriyor. Bu açıdan çok şanslıyız.”