Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz ve CHP İçe Başkanı Soner Kaplan yaptıkları açıklamalarda, Kuşadası’nda seçim yaklaştıkça ortaya çıkan bazı yerel gazetelerin tetikçilik yaparak, sadece yalan ve dedikodu ürettiklerini söyledi. Adresi belli bazı siyasiler tarafından parasal kaynak sağlandığı bilinen yerel gazetelerin CHP’ye nifak tohumları ekmeye çalıştığını belirterek, “ Türkiye’nin bir çok bölgesindeki seçim çalışmalarını gören, bilen birisi olarak söylüyorum, Kuşadası’nda yapılan belden aşağıya siyaset çalışması Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmıyor. İstanbul’da yapılmıyor, Ankara’da yapılmıyor, İzmir’de yapılmıyor ama Kuşadası’ndaki yapılan bu siyasi çalışma, bu belden aşağıya vuruş, iğrenç bir vuruş “ diye konuştu.

Son dönemde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ü karalamaya yönelik ve veto yediği şeklinde yapılan yayınların tamamen yalan ve gerçek dışı olduğunu kaydeden CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz, “ Bu şekilde yayın yapan yerel gazeteyi okudum ben. Altungün çok üzgün, Ankara’dan veto yedi) diye bir haber var. Kuşadası balık halinde tesadüfen gördüm bu gazeteyi. Kesinlikle bu haberin doğrulukla ve gerçeklikle uzaktan yakından alakası yok. Böyle bir şey olmadan bu nasıl üretiliyor, inanamıyorum. Başkan Altungün Ankara’da iken, bende bir gün sonra Ankara’da idim. İl Başkanı olarak bir çok konuşma ve görüşmelere de şahit oldum. Tam tersine Esat Bey Ankara’dan çok mutlu ayrıldı, hiç de üzgün değildi. Tabi bu haberlerin nasıl, hangi maksatla yayıldığı noktasında hepimizin bir bilgisi var ama bu özellikle Kuşadası’nda çok yaygın bir hareket, hiç hoş değil, yani yalan yanlış haberlerle insanların aklını, mantığını bulandırmak doğru bir şey değil. Ben yerel basının, Aydın siyasetinde, Türkiye siyasetinde önemli bir konjektör olduğunu düşünüyorum. Ancak maalesef, böyle yerel yayın organları yerel basın olmaktan çok tetikçilik yapmaktadır" dedi.

Böyle bir konuyu uydurarak haber yapanların gerçeklerle değil dedikoduyla ilgilendiğini kaydeden CHP İl Başkanı Kalınomuz, “Partimizde bir veto olsa il başkanı olarak ilk beni haberim olur. Böyle bir haber yaparken de söz konusu yerel gazetenin doğruyu öğrenmek için sorması gerekir. Ben bu noktada yerel basının daha ciddi denetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben hem bu gazeteyi bu haberinden dolayı kınıyorum, hem de yanlış bir haber olduğunu bir kere daha dile getiriyorum. Türkiye’nin bir çok bölgesindeki seçim çalışmalarını gören, bilen birisi olarak söylüyorum, Kuşadası’nda yapılan belden aşağıya siyaset çalışması Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmıyor. Buradan Kuşadası halkının tamamına sesleniyorum, Kuşadası’yla ilgili, aday adaylığı süreciyle ilgili belediye başkanlığının seçiminin pozisyonu ilgili olan, sıkıntısı olan herkese sesleniyorum, benim telefonum 0 532 237 39 77, gönül rahatlığıyla 24 saatin, 24 saatinde beni arayarak Kuşadası’yla ilgili her türlü soruyu, her türlü sorunu aktarabilirler. Ben yerelde sayın genel başkanın vekaletini temsil eden bir il başkanı olarak buradan bir kere daha Kuşadası halkına sesleniyorum. Biz aday adaylığı süreç içerisindeki çalışmaları ve bu konudaki rekabeti doğru buluyor ama bu rekabetin CHP terbiyesi ahlakı ve edebi dışına çıktığı noktada da çok doğru bulmuyoruz. Kuşadası’nda, ben il başkanı ve yönetimi olarak bu noktada tarafsızlığımı korumaya çalışırken elbette “mevcut belediye başkanımın da ne kadar başarılı olduğunu, ne kadar belediyecilik unsurunu gösterdiğini savunmak ve bu konuda bunun bayrağını taşımakta siyaseten asli görevimdir. Kimse benden bir belediye başkanının aleyhine bir şeyler söylemek, onu karalamak, bu tetikçi ve yalan haberlerin içeriğine iştirak etmek ve bu konu bir suç yandaşı olmayı beklemesin" ifadelerine yer verdi.

Aynı yerel gazetelerde Erdoğan Uyan ile ilgili haberlerin de doğru olmadığını iddia eden CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “ Haksız yere 13 ay tutuklu kalmış ve sonra beraat etmiş bir arkadaşımızla ilgili yazılanlarda doğru değildir. Erdoğan Uyan ile ilgili yapılan asparagas haberin ardında da aynı zihniyet yatmaktadır. Erdoğan Uyan bizim partimizin içerisinde CHP’nin edebini ve terbiyesini almış bir arkadaşımızdır" diye konuştu.

CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan da CHP Aydın il Başkanı Barkan Kalınomuz gibi bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerin gerçeklerle alakası olmadığını ve bu yerel gazetelerin çıkar peşinde olduğunu iddia etti.