TÜRKİYE Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun düzenlediği Bireysel Yüzme Türkiye Şampiyonası Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.
Görme engelli sporcuların mücadele ettiği 'Bireysel Yüzme Türkiye Şampiyonası' Alanya Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan seremoniyle başladı. 56 kulüpten kadın ve erkek toplam 131 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada dereceye giren sporcular, Nisan ayında Almanya'da düzenlenecek klasifikasyon (sınıflandırma) yarışmalarına katılmaya hak kazanacak.
YARIŞMALAR 2 GÜN SÜRECEK
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tunç, şampiyona sonunda dereceye giren sporcuların Görme Engelliler Milli Takımı'nın eğitim kampına, daha sonra Almanya'da yapılacak klasifikasyon yarışmalarına katılacağını söyledi. Almanya'da alınacak derecelerin Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcuları belirlemek açısından önem taşıdığını aktaran Tunç, "Milli takımımız Alanya'da yapılan bu yarışmada şekillenecek. Yarışmalar yarın sona erecek" dedi.
12 AY ORGANİZASYON
Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ise engelsiz bir yaşam kenti olan Alanya'da her türlü spor faaliyetinin yapılabildiğini kaydetti. Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun birçok faaliyetini Alanya'da gerçekleştirdiklerini anlatan Tamrak, "Amacımız Alanya'da tüm spor faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesidir. Hava şartları itibariyle ilçemizde 12 ay boyunca organizasyon yapılabiliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI