İl Uyuşturucu İzleme ve Koordinasyon Kurulu, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Halit Deveci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, İl Garnizon Komutan Vekili Nejdet Koparan, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Çiçek, bireylerin davranış, bilgi ve ekonomik anlamda istenilen düzeyde olmaması halinde toplumun sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir toplum olmayacağını vurgu yaptı. Vali Çiçek, “Hepimizin amacı iyi insan yetiştirmek. Görevimizin odak noktasında insan var. Son zamanlarda, özellikle gençliğimizi tehdit eden uyuşturucu madde bağımlılığı gibi önemli bir sorunla karşı karşıyayız. Eğer biz tedbirimizi almaz, çalışmalarımızı yapmaz ve bu sorunla etkin bir şekilde mücadele etmezsek ilerde daha kötü sonuçlar doğabilir” dedi.
Bu konunun sadece eğitim, sağlık ve güvenlik kurumlarının görevi olmadığını vurgulayan Vali Çiçek, “Aslında her kurumun bu konuda bir sorumluluğu var. Bu sorunla ilgili her kurumun kendi üstüne düşen kısımla samimiyetle çalıştığına inanıyorum. Bu çok önemli bir mücadele. Muğla’da bugüne kadar çalışmalar yapılmış. Ama beklentimiz bu sorunun sıfıra inmesi. İnanırsak, samimi ve ciddi bir şekilde çalışırsak iyi bir sonuç elde edebiliriz” diye konuştu.
Uyuşturucu ile mücadelenin önemine dikkat çeken Vali Çiçek, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetleri arttırarak uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığından gençlerin uzak tutulabileceğini sözlerine ekledi.
Toplantıda, bundan sonra yapılacak aylık periyodik toplantılar için kurumların daimi uzman personel görevlendirmeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Muğla’daki uyuşturucu ve madde bağımlılığı profilinin ortaya konması için müşterek bir çalışma başlatılmasına karar verildi. İlgili kurumlarca eğitim programları hazırlanıp, bu konuda sürekli eğitim verilmesinin sağlanması, kamuoyunun bilinçlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Diğer yandan kaymakamlıklarda da benzer kurullar oluşturulmasına karar verildi.