Bursa’nın Yenişehir ilçesinin Terziler köyünde 2006 yılında yapılan tapu kadastro çalışmalarının yüzde 90 hatalı olduğu ileri sürüldü.

Terziler Muhtarı Selami Ceylan, sıkıntının had safhada olduğunu belirterek, “Herkes el altından arazilerini satıyor. Ancak kadastro hataları yüzünden vatandaş kendisine ait olmayan arazileri satmış oluyor. Bu gerçek ileride ortaya çıkınca çok canlar yanacak” dedi.

Gerekli tashihin yapılmaması durumunda istenmeyen olaylar yaşanmasından korktuklarını belirten Selami Ceylan, “2006 yılında tapu kadastro ölçümlerinde yüzde 90 hata yapılmıştır. Son günlerde arazilerdeki aşırı el değiştirme sebebi ile bu hataların düzeltilmesi zorlaşmakta. İleride toprak yüzünden cinayetlere sebep olabilecek kavgalar yaşanacak. Bizim için hayat memat meselesi bir durum söz konusu. Daha önce bu meseleyi ilçemiz kadastro birimiyle 3 kaymakama ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne defalarca gittim. Valiliğin muhtarlar toplantısında paylaştım. Bimer’e yazdım. Son olarak Cimer’e yazdım. Bana gelen cevapta hala raporların hazırlandığı söyleniyor. Bu nasıl rapordur ki yıllardan beri hazırlanıp yenileme kararı alınamıyor? İnsanların tarla yüzünden illaki birbirini mi öldürmesi lazım” diye sitem etti.