Ak Parti Ardahan Milletvekili Adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ve Veteriner Hekim Yunus Baydar büyük bir coşku ile karşılandı.
7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri öncesinde siyasi partiler çalışmalara hız verdi. Ankara Arena’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından Ardahan Milletvekili Adayları Prof. Dr. Orhan Atalay, Veteriner Hekim Yunus Baydar Ardahan’a geldi. Çamlıçatak köyü mevkiinde 3000 kişilik kalabalık grup tarafından karşılanan milletvekili adayları için burada kurban kesildi, dualar edildi. Milletvekili adayları 700 araçlık konvoyla Ardahan’a giriş yaparak, kentte şehir turu atıp vatandaşları selamladı. Adaylarla birlikte İl Başkanı Yusuf Demirci, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ilçe belediye başkanları ve il yönetimi de otobüste halkı selamladı.
Vatandaşların yoğun sevgi gösterdiği adaylar daha sonra Ak Parti il binası önünde seçmenlerine seslendi.
Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci,"7 Haziranda sandıktan çıkacak sonucun Ardahan ve Türkiye’de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ardahan’ın tarihine yakışır ve bir ilki başararak bu iki vekilimizi Allah’ın izni ile meclise göndereceğiz." dedi.
AK Parti Ardahan 2. Sıra adayı Yunus Baydar’da yaptığı konuşmada, "Bizim davamız memleketimiz Ardahan için. Ardahan’ın pastasını büyütmek için bir yola çıktık. Biz aday adaylığı başvurumuzu yaptığımızda şunu demiştik, ’her şartta Ardahan’ın emrindeyiz’, şimdi geldik sizlerin emrindeyiz. Bizleri bugün de yalnız bırakmayan sayın hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum. Biz dün burada olduğumuz gibi bugün de buradayız, yarında burada olacağız. Sadece seçimden seçime Ardahan’a gelenlerden olmayacağız. Bizim derdimiz koltuk, makam derdi değildir. Bizim derdimiz hizmet derdidir. Ben inanıyorum ki sizlerin bağrından çıkan bu kardeşinize destekler vererek sandıkları patlatacaktır." diyerek seçmenlerine seslendi.
Daha sonra ise AK Parti 1. Sıra adayı Orhan Atalay partililerine seslendi. Atalay, "Son iki yüz yıldır Kafkasyadan bizi sürmek için Rus emperyalizmine karşı durup sınırı bekleyen Serhat ilimiz Ardahan’ımızın kadınları bile paşalar kadar cesur olduğu, ’burası benimdir’ diyerek memleketinden bir zerre dahi vermeyerek iradesini koyan Ardahan’a binlerce selam olsun. Biz, evlatlarınızı bugün de bağrınıza bastığınız için, siz yürüyün arkanızdan yürüyoruz dediğiniz için hepinize teşekkürler ediyorum. Bizim bir davamız var, bir sevdamız var. Bir kavgamız var, davası olmayanın sevdası olmaz. Sevdası olmayanın kavgası da olmaz. Bizim sevdamız insanlığadır, özgürlüğedir, sevdamız barışadır. Sevdamız adalete, birliğe ve beraberliğedir. Bizim sevdamız insanımızın yokluktan kurtulması için refahadır, kalkınmayadır." dedi.
Ak Parti döneminde Türkiye’nin daha demokratik bir ülke konumuna geldiğini söyleyen Atalay, “Türkiye’de 12 yılda tüm kumpaslara ve darbe girişimlerine karşı mücadele ettik. 2007 yılında partimiz bu darbeci zihniyet tarafından kapatılmak istendi. E-muhturalar verildi. Gezi olaylarında ülke kaosa sürüklenmek istendi. 17-25 Aralık Darbe girişimi ile AK Partiye bir kez daha kumpas kuruldu. Bütün bu darbe girişimlerinin karşısında dik durarak kumpasçıların oyunlarını bozduk. Ülkemizi daha demokratik bir konuma getirdik.’’ Şeklinde konuştu.