Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Hamdibey Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, tamamlanan çevre ve okul içi düzenlemeleri nedeniyle teşekkür etmek için Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı kahvaltıya davet etti.

Okul binasında gerçekleşen kahvaltıya Okul Müdürü Nail Can, müdür yardımcıları, öğretmenler ve ana sınıfı öğrenci velileri katıldı. Kahvaltıda konuşan Okul Müdürü Nail Can,"Okulumuzda, ana sınıfımızda, mahallemizde, sokağımızda çevre düzenleri ve ihtiyaçlarımız noktasındaki desteklerinden dolayı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kahvaltının hazırlanmasında emeği geçen ana sınıfı velilerimize de ayrıca teşekkür ederim. Bugünün anlamına binaen okulumuzun adının yazdığı kalemi hediye etmek istiyorum" dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise, "Zaman zaman arkadaşlarımıza şöyle bir şey söylerim. Arpa pürçeği kadar gözüme girdin diyorum. Anlamıyorlar tabi. Arpa pürçeği küçüktür ama girdiği zaman çıkmaz. Bu kalem de öyle. Bu kalem küçük ama anlamı ve değeri bakımından benim için önemli. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Müdürü Nail Can ile lise yıllarından arkadaş olduklarını söyleyen Başkan Işık," Öncelikle bugün bu güzel sofrada beni misafir ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu sofrada sizlerle birlikte olmak her şeyden daha önemli. Ben belediye başkanı olduğumdan bu yana okullarımızın ne ihtiyacı varsa Allah’a şükür hepsini yerine getirdik. Okulla ilgili olan sorunlarda hiç kimseye ’hayır’ demedik. Çünkü ben üniversite sınavları sonuçları açıklandığında 2 soruyla bir üst okulu kazanamadım. Okullarımıza katkılarımız olsun. Öğrencilerimiz bir soru, iki soru daha fazla yapsınlar, diye çalışmaya özen gösteriyoruz. Bizim de buna katkımız oluyorsa ne mutlu bize. 3.5 yıl önce belediye başkanlığı görevine başladığımda 3 kural koymuştum kendime. Temiz, eğitimine destek olunmuş ve ekonomisine katkı yapılan bir Biga hedeflerimiz vardı. Allah’a şükür bunların hepsini gerçekleştirdik. 1.5 yılda da elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Her zaman söylüyorum. Yaşanacak Şehir Mutlu Biga hedefimizi hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Bugün için de başta müdürümüz, müdür yardımcılarımız olmak üzere hepinize teşekkür ederim. Bölgemiz ile ilgili, çevre ile ilgili, okulla ilgili varsa bir istek ve öneriniz, onları da paylaşırsanız birlikte değerlendiririz" dedi.

Kahvaltının ardından ana sınıfını ziyaret eden Başkan Işık, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve öğretmenler odasına geçti. Okul öğretmenlerinin istek ve önerilerini de dinleyen Başkan Işık, daha sonra okuldan ayrıldı.