Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Aklımızdan iyiliği, kalbimizden de dürüstlüğü ve doğruluğu çıkarmayalım. Hayata gülümseyerek bakalım ki, hayatta bizim karşımıza güzel yarınlar çıkarsın” dedi.

Sincan Belediyesi’nin kişisel gelişim seminerleri ilçe sınırlarını aştı. Her fırsatta ilçe sakinlerini bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenleyen Sincan Belediyesi, bu kez Ankara’nın pek çok yerinden gelen öğrencilere olumlu düşünmenin önemini anlattı. İl Müftülüğü Baş Vaizesi Sema Yiğit tarafından verilen seminer ilgi görürken, olumlu düşüncenin beden ve ruh sağlığını nasıl etkilediği anlatıldı.

Olumlu düşüncenin hem bedenen, hem de ruhen kişiyi etkilediğini ifade eden Yiğit, “Kötü düşünceler yerine hayatımıza iyiyi, güzeli sokmalıyız. Kafamızdaki kötü ve olumsuz düşünceler bizleri yorduğu gibi, aynı zamanda sağlık açısından da sıkıntı yaşamamıza neden olabilir. Hayata gülümseyerek bakmalı ve huzurlu bir gelecek hayal etmeliyiz. Kendimizde ne kadar güzel düşünceler barındırırsak, o kadar güzel yarınlar bizi bulur” ifadelerini kullandı.

Yiğit, gülümsemeyi başardığımızda, güzel niyet ve düşünceleri hayatımıza geçirdiğimizde hayatın da bize güleceğinin altını çizdi. Yaşanılan olaylardan da örnekler sunan Yiğit, “Bir insanın en büyük düşmanı aklından geçen kötü düşünceler ve ağzından çıkanlardır. En büyük dostu ise iyimserlik, olumlu düşüncedir” dedi.

Hayata gülümseyerek bakmanın bir erdem olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ise, “İyi niyet ve güzel amel, hayatımızı daha güzel ve daha huzurlu geçirmemizi sağlayan en temel değerlerden biridir. Aklımızdan iyiliği, kalbimizden de dürüstlüğü ve doğruluğu çıkarmayalım. Hayata gülümseyerek bakalım ki, hayatta bizim karşımıza güzel yarınlar çıkarsın” diye konuştu.