Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede öğrenci servisi taşımacılığı yapan şoförlere trafik eğitimi verdi.

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde düzenlenen seminere; İlçe Emniyet Müdürü Orhan Tor ve ilçe Trafik Denetleme Komiseri Erdinç Yücel katıldı.

Müdür Orhan Tor, servis taşımacılığı, yönetmeliği ve trafik kuralları hakkında bilgi verdi. Seminerde şoförlerin trafik kurallarına uyma konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Karayolları Taşıma Kanunu uyarınca firmaların servis şoförlerine 6 ayda bir eğitim vermeleri gerektiğini hatırlatan Tor, okul servis şoförlüğü yapacak kişiler ve rehber personelin cinsel istismar, uyuşturucu ve uyarıcı madde, fuhuş ve Kabahatler Kanunu’nda yer verilen sarhoşluk gibi suçlardan hüküm giymemiş kişiler olması gerektiğini söyledi.

Diğer sürücülerin de okul servis araçlarına karşı sorumluluklarının bulunduğunu anlatan Tor, “Dur lambanızı yakıp öğrenciyi indirip öğrenci yolun karşısına geçtikten sonra siz hareket edinceye kadar yol kaç şeritli olursa olsun diğer sürücülerin de durup sizi beklemeleri gerekir. Maalesef Emniyet kemeri takmak çocuklar için mecburi ancak sizler takmak zorunda değildiniz. Fakat şunu unutmayın ki çocuklar sizi örnek alıyor. Kıyafetinizden, davranışlarınızdan, konuşmanızdan etkilenip ben şoför olacağım diyen çocuklar var. Siz onların kahramanlarısınız. Biz burada bu eğitimi çok önemsiyoruz. Bu toplantı bizim için çok önemli. İşinizde daha dikkatli olmak ve daha fazla kaliteyi arttırmak için bu toplantıyı düzenledik” şeklinde konuştu.