Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde öğretim üyesiyken FETÖ üyeliğinden tutuklanan Şevket Yirik'e ait 188 sayfalık örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'taki mesaj dökümlerinde, 17/25 Aralık sonrası tutuklanan örgüt üyelerine emniyet ve mahkeme aşamalarında kendilerini nasıl savunmaları gerektiği konusunda verdiği taktikler çıktı.

Sanık Yirik ve diğer örgüt üyelerine, 17 Şubat 2016'da "Sorular ve Cevaplar" başlığıyla gönderilen mesajda örgüt üyeleri, emniyet ve mahkeme aşamasında nasıl savunma  

yapmaları gerektiği konusunda uyarılıyor. İfade aşamasında öncelikle öz geçmişlerini anlatmaları, ikamet edilen evlerin 'cemaat evi mi?' diye sorulması halinde inkar etmeleri isteniyor. Örgüt üyelerinin pasaportlarını inkar etmemesi, yurt dışına gezi amacıyla gidildiğini ve orada kaldıkları yerlerin bilgisinin kesinlikle verilmemesi gerektiği belirtiliyor.

'KOD İSMİNİ SÖYLEME, İNKAR ET'

"Herhangi bir lakabınız veya kod adınız var mı?" sorusuna "yok" cevabı vermeleri vurgulanan mesajda, "Mahlas veya kod isim söyleseler dahi inkar edilecek, çünkü öyle bir kayıt yok. Olsa da sonuna kadar inkar. 'Kullanmakta olduğunuz GSM numarası nedir? Adınıza kayıtlı olup da başkası tarafından kullanılan hat var mıdır?' sorusuna cevap olarak şahsi numaranızı söylüyorsunuz. Benim bildiğim 'yok' diyorsunuz. 'var' derlerse 'Benim bilgim yok' denilmeli. FETÖ ve üyeleriyle ilgili sorulara da 'Ben böyle bir örgüt ve üyelerini bilmiyorum' denilmeli" ifadeleri yer alıyor. 

Kaynak.Mynet