Adıyaman’da son dönemlerde esnaflara sahte para verilmesi olaylarının artması üzerine polis ekipleri, esnafa sahte para kalemi dağıttı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Mali Şube ekipleri sahte paraları tespit eden kalemleri esnaflara hediye etti. Son dönemlerde piyasaya sahte para sürme olaylarındaki artışı fark eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, operasyonların yanı sıra bilgilendirme çalışmalarını da sürdürüyor.
Polis ekipleri ‘Banknotlarda Sahteciliğe Dikkat’ başlıklı uyarıcı broşürlerden vererek, yanında ise kalem hediye edildi. Polisler dağıttıkları broşürlerde, sahta banknotların şüpheli şahsa geri verilmemesi, sahte banknotları yırtmamaları, 115 polis hattına bildirmeleri ve işyerlerine güvenlik kameraları taktırmaları gerektiği hususu anlatılıyor.
Broşürde ayrıca Adıyaman’da sık karşılaşılan sahte banknotlara ait seri numaraları ve sahte para kaleminin kesin olmamakla birlikte sahte paraları tespit edebildiği anlatılıyor.
Görevli polisler esnaflara sahte para kaleminin nasıl kullanılacağını anlatarak, sahte olan banknotun üzerinin sahte para kalemiyle çizildiğinde ‘siyah’ bir çizginin oluşacağını, gerçek parada ise herhangi bir çizginin olmayacağı söylendi.
Esnaflar ise, daha önceden şüphelendikleri sahte banknotları elle, yada ışığa tutarak anlamaya çalıştıklarını ancak, bu kalemle işlerinin kolaylaşacağını belirterek, polislere teşekkür ettiler.