Iğdır Üniversitesi’nin de kurucu üyesi olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen “KÜNİB 2015 Eğitim Fuarı”na balkanlardaki öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Iğdır Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu Türkiye’den 48 üniversitenin yanı sıra Makedonya’dan Uluslararası Balkan Üniversitesi, Vizyon Üniversitesi, Fon Üniversitesi, Güney Doğu Avrupa Üniversitesi ve Yunus Emre Üsküp Merkezi’nin katıldığı fuarı, Balkan ülkelerinden yaklaşık üç bin öğrenci ziyaret etti. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen fuara Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye’den 48 üniversitenin rektörleri/vekilleri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de rektörler, bölgedeki sivil toplum örgütleri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı fuara, Iğdır Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Erdem, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz ve Rektör Danışmanı Hakan Güngörmez de katıldı.
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, kurucu üyesi oldukları KÜNİB’in böylesine büyük uluslararası bir organizasyona imza atmasından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye’deki birçok üniversite’nin Üsküp’te en üst düzeyde temsil edilmesi ve tanıtılmasının tarihi bir olay olduğunu belirten Rektör Yılmaz, organizasyonun düzenlenmesinde çok yoğun bir şekilde zaman ayıran KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a teşekkür etti. Rektör Yılmaz son olarak KÜNİB’in çok büyük ve önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini belirterek. Uluslararasılaşmanın en önemli unsurlarından birinin de sürdürülebilir ilişkiler ağının oluşması olduğunu söyledi.