Son yıllarda artan obezite sorunu ve yanlış beslenme alışkanlıkları ile ilgili TED Batman Koleji öğrencilerine yönelik seminer verildi. Dünya Hastanesi’nde görev yapan diyetisyen Kübra Akın Anaokul, ilk ve ortaokul öğrencilerine yaptığı sunumda öğrencilere günlük tüketilmesi gereken besinleri ve bu besinlerin vücut için faydalarını açıkladı.
Sunumu ilgiyle izleyen öğrenciler sunumun sonunda merak ettiklerini soru sorarak öğrendi. Eğlenceli animasyonlarla zenginleştirilen sunumda öğrenciler eğlenerek bilgilendirildi. Sunumu gerçekleştiren diyetisyen Kübra Akın, "Günümüzde maalesef obezite ve yanlış beslenme alışkanlıkları çok yaygınlaşmış durumda özellikle çocuklarda ve gençlerde görülen obezite beni çok düşündürüyor. Bu konuda önce anne ve babaların sonra da çocuklarımızın bilinçlenmesi çok önemli. Gördüğüm kadarıyla TED’li öğrenciler bu konuda bilinçli ve bilgili, çok mutlu oldum. Öğretmenlerimizin de bu konuda katkısı olduğu belli" dedi.
Okul müdürü Çetin Evren ise, "Biz çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz. Doğru alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak için bütün imkanları onlara sunmak görevimiz. Bugün öğrencilerimizin ne kadar bilinçli olduğunu bir kez daha gördüm, demek ki doğru adımlar atıyoruz" diye konuştu.