Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği Başkanı Hasan Dikçe, ’Uluslararası 2015 Dünya Kadınları Yürüyor’ çalışması kapsamında Kadınların 15 Mart Pazar Günü Didim’de olacağını belirtti.
Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi Derneği Başkanı Hasan Dikçe yaptığı yazılı açıklamada Uluslararası 2015 Dünya kadınları yürüyor çalışması kapsamında Kadınların 15 Mart Pazar Günü Didim’de olacağını söyledi. Düzenlenecek etkinliğin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Cem evi Dernek Başkanı Dikçe şunları kaydetti; “Yaklaşık 1 yıldan beri Alevi Federasyonunda içinde olduğu Uluslararası 2015 Dünya kadınları yürüyor. Programı bu yıl İngiltere de olması gerekirken Türkiyeli kadınların çabaları sonucu olarak bu yıl ülkemizde yapıldı. 160 ülkenin katıldığı 2015 Dünya Kadın Yürüyüşü 6 Mart’ta Mardin Nusaybin de başlayarak; Diyarbakır, Antalya, Mersin, Muğla, Didim, İzmir, Yunanistan, İspanya üzeri devam edecektir. Yürüyüş Portekiz de son bulacaktır. Başta emperyalist saldırganlığına gericiliğe, sosyal yıkıma karşı yeni bir Dünya için birleş sloganlarıyla dünyadaki kadın örgütlenmenin, kadının emeği görülmez, bedeni sömürge olmaktan kurtulmak için; emeğinin inkarına karşı duruş sergilemeleri ta ki özgürleşmeye kadar mücadelenin bir başlangıcı olarak bir arada bulunmaktadırlar. Ülkeler arası kadın örgütlenmesini esas alarak yola çıktılar. Bu konuda da Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi olayın ta başından beri her türlü teknik konuları Alevi Federasyonu Yönetim Kurulu diğer üyesi Neşe Ceyhan’la birlikte çaba gösterdik. Dostlarımızın ve bizim de katkılarımızla Aydın’ın şirin ilçesi Didim’i tercihleri ilk defa bir Alevi Kurumu olan Cem Evinin ev sahipliği yaptığı böylesi büyük bir organizasyonun ilçemize ve kadın örgütlenmesi ve dayanışması, tanışması geleceğin örülmesi barışa özgürlüğe bir vesile olacağına inanıyoruz. Bugün aldığımız bilgiler Dünya Kadınları yürüyor. Program çerçevesinde Mersinde Özgecan Aslan’nın mezarı ziyaret edilerek katliamı kınamışlardır. Mersinden sonra Alanya, Antalya, Muğla ve Cumartesi akşamı Cem Evinin konukları olarak Didim de konaklama yapılacak Pazar günü sabah Saat 9:30’da Didimlilerle Cem Evinde kahvaltıda buluşacaklar. Kahvaltı, Semah, Romen dans grubu türkü ve halaylarımızla 8 Mart Dünya Emekçi Parkında ağaç dikildikten sonra Didimli bir grup kadınla Apollon Tapınağı ve ören yerler gezildikten sonra İzmir’e hareket edecekler. Şu ana kadar hazırlıklarımız tamamlanmış olup bir kısım eksikliklerin giderilmesine çalışılmaktayız. Ayrıca programı baştan beri Didim kadın platformu takip etmekte ve organizasyonda görev almaktadır. Didimliler ve dünya kadın yürüyüşüne katılanların emperyalizme faşizme ve her türden gericiliğe yokluğa yolsuzluğa karşı yürüyüş eylediler bu yürüyüşün halkların kardeşliğine uluslararası kadın dayanışmasına katkısı olacağı inancıyla kalın sağlıcakla”
Dikçe ayrıca Tüm Didimli kadınlara 15 Mart Pazar Saat 9:30’da Cem Evinde kahvaltıya davet ederken 15 Mart 2015 Pazar günü saat 19.00’de Cem evi salonunda Dersim Millet Vekili Hüseyin Aygün, Araştırmacı Mehmet Turan ( Dede ) Araştırmacı İmam Bakır Üküş konuşmacı olarak katılacağı “Gezi Direniş Ruhunun Alevi Toplumunda bıraktığı İzler” konulu panel düzenleyecek.