Son 15-20 yılın en soğuk günlerini geçiren Adana’da hava sıcaklığı gece eksi 3 dereceye düşünce su birikintileri buz tuttu.
Türkiye’yi etkisi altına alan kara kış, hava sıcaklığının 45 dereceye kadar çıktığı Adana’da da etkili oldu. Son 15-20 yılın en soğuk gününü geride bırakan Adana’da hava sıcaklığı gündüz 6, gece ise eksi 3 dereceye kadar düşmesi nedeniyle DSİ’ye ait sulama kanallarında kalan su birikintileri buz tuttu.
Hava sıcaklığının Adana ortalamasının 7-8 derece altında seyretmesinden dolayı Adanalılar sabah işe giderken bir hayli zorlandı. Sabahın erken saatinde kabanını giyip işe giden bir kişi, Adana’da ilk kez böyle soğuk olduğunu, güneş enerjisi sistemlerinin patladığını belirterek, "Su buz tutmasın diye açık bırakıyoruz. Ben doğma büyüme Adanalıyım böyle bir şey görmedim. İlk kez bu kadar kalın kaban giyiyorum, pantolonumun altında da tayt giydim" dedi.
Bir başka vatandaş ise son 15 yılın en soğuk günlerini yaşadıklarını, havanın çok soğuk olduğunu böyle soğuk hiç görmediğini söyledi.
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığı bugün gece sıfır derece olurken gündüz 9 derece, pazartesi gece 2, gündüz 10 derece, salı gece 3 gündüz 12 derece olacak. Hava sıcaklığı önümüzdeki hafta içi mevsim normallerine dönecek.