Antalya’nın Kumluca İlçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kutlu Doğum yemeği ve Sakal-ı Şerif Ziyaret programı gerçekleştirildi.
Kumluca İlçesi Bağlık Mahallesinde bulunan Hacı Salih Gürkan Cami’nde yapılan Kutlu Doğum Yemeği ve Sakal-I Şerif Ziyareti programına yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Programda ilçe müftülüğüne bağlı İmam hatipler tarafından kaside ve ilahiler okundu.
Antalya İl Müftülüğüne bağlı imam hatipler de Kuran-ı Kerim okudular ve daha sonra Antalya İl Müftü Yardımcısı tarafından vaaz ve sohbet yapıldı.
“NE KADAR BİRLİK İÇİNDE YAŞARSAK YÜCE ALLAH BİZDEN O KADAR MEMNUN OLUR”
Birlik içinde yaşamak ve çalışmanın ülkeyi güçlü kıldığını ifade eden Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, “Bu gün burada binlerce vatandaşımız Peygamber Efendimizin hatırına toplandılar. Tek amaçları onun şefaatine nail olabilmektir. İşte millet olarak buna ihtiyacımız vardır. Birlik içinde ibadet etmek, birlik içinde yaşamak ve çalışmak ülke olarak bizleri güçlü kılar. Güçlü ve huzurlu bir ülkede yaşamak, ibadet etme rahatlığı verir. Yüce Allah isteseydi, bizleri tek bir millet olarak da yaratabilirdi. Ama ayrı, ayrı milletler halinde yaratmış. Ama kendi nazarında hiç milletin ayrıcalığı yoktur. Allah katında insanların tek bir farkı vardır. O da insanın kendi takvasıdır. Ne kadar ayrışmaz, birlik içinde hareket eder, huzur içinde yaşar, ibadetlerimizi huşu ile yaparsak Yüce Allah’ımızda o kadar bizlerden memnun olur” dedi.
“SAKAL-I ŞERİF’E KADINLARDAN YOĞUN İLGİ”
İl Müftü Yardımcılarından Mevlüt Topçu’da Antalya İl Müftülüğü tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerimiz ‘1040 Şehide 1040 Hatim projesinde okunan hatimlerin duasını yaptı. Katılımcılara cami bahçesinde pilav, tatlı ve ayran ikram edildi. Kılınan öğle namazının ardından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi’ni ziyarete gelenlerin çoğunluğunu kadınlar oluşturdu. Kadınlar sakal-ı Şerif’i ziyaret etmekten çok mutlu olduklarını, ziyaret esnasında dileklerinin kabul olması için dua ettiklerini söylediler. Kadınlar tek dileğimiz Peygamberimizin şefaatine nail olabilmektir dediler. Cami kapısına konan hatıra defterine yine kadınlar ilgi gösterdi ve manevi atmosferin verdiği duyguları satırlara dökmeden geçmediler.