KASTAMONU (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, girişimciliğe 2010'un sonunda başladıklarını belirterek, "Şu anda 300 binin üzerinde katılım var" dedi.

Biçer, KOSGEB Hizmet Müdürlüğünün Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında (KATSO) düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitiminin ardından düzenlenen sertifika töreninde, Türkiye'de muhatap oldukları 3,5 milyon civarında işletme bulunduğunu söyledi. 

"7 destek modelimiz var" diyen Biçer, şu bilgiyi paylaştı:

"Bunlar sayesinde öncü olmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de girişimcilik. Girişimciliğe 2010'un sonunda başladık, şu anda 300 binin üzerinde katılım var. Kastamonu'da da bu sayı 2 binin üzerinde. Girişimcilik, insanın özelliklerini tanıması açısından önemlidir. Kastamonu ve Türkiye için bu çok önemli. Burada bulunmanız çok önemli. Bir işi başarmak o işe 'Bismillah' demekle oluyor. En azından bir adım attılar. Bir bahanenin arkasına sarılmadınız. Allah yolunuzu açık etsin. Yanınızda çalıştıracağınız insanlara istihdam sağlamak çok önemli. 

Kastamonu için elimizden gelen ne varsa yapacağız."

- Vali Günaydın 

Vali Şehmus Günaydın da KOBİlerin istihdam ve üretimin artırılmasında büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

İş yaparken mutlaka kararlı ve istikrarlı olunması gerektiğini vurgulayan Günaydın, "Bunu yaptığımız zaman netice alırız. Ramazan Bayramı'nda Uzungöl'deki bir odanın fiyatı bin dolara kadar çıktı arkadaşlar. Tüm samimiyetimle ifade ediyorum, geldiğim günden beri söylüyorum. Biz Kastamonu olarak çok önemli bir potansiyele sahibiz. Gelişmemiz için birçok avantajlı sektöre sahibiz. Rekabet edebilirlik anlamında önemli sektörlerimiz var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına katılım belgesi takdim edildi.