Uzun yıllar aradan sonra yılbaşında akaryakıta gelen indirim vatandaşı sevindirdi.
Geçmiş yıllarda her yılbaşı öncesi akaryakıta yapılacak zam beklentileri ilk defa 2015 yılında tersine döndü ve pompaya indirim olarak yansıdı. 2014 Yılbaşında mazotun litresi 4.64 liradan satılırken, bu yılbaşında ise 3.62’ye düştü. Benzin fiyatı ise 2014 yılbaşında 5 liranın üzerinde satılırken yapılan indirimlerle 4.19’a düştü. Akaryakıt fiyatlarının düşmesine ise en çok şoförler sevindi. Her yılbaşı öncesi benzine, mazota ne kadar zam gelecek diye düşündüklerini belirten şoförlerden Hakan Uçarsu, “Bu yıl ilk defa yılbaşında mazota, benzine ne kadar zam yapılacak diye düşünmedik ve Ocak ayının başında mazot ve benzine indirim geldi. Çok sevindik, inşallah bu indirimler bundan sonra da devam eder” dedi.
Öğrenci servis işletmeciliği yapan Adnan Ertuğrul ise önceki yıllarda her yılbaşı öncesi veya yılbaşında akaryakıta zam yapıldığını belirterek, “Uzun yıllardan sonra ilk defa yılbaşında akaryakıta indirim geldi ve bizi sevindirdi. İnşallah mazot ve benzinde indirim bu şekilde devam eder. Çünkü kazandığımızın yarısından fazlasını akaryakıta ödüyoruz. Giderlerimizin çocuğunu akaryakıt oluşturuyor. İnşallah bu indirimler devam eder” diye konuştu.
Pompacı Yasin Karagöz de eskiden yılbaşında akaryakıta zam geldiğini belirterek, “Uzun yıllar aradan sonra ilk defa akaryakıta indirim geldi. Bu indirimlerden herkes memnun” şeklinde konuştu.