Tunceli’de Türk Polis Teşkilatı’nın 170. yıldönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ildeki 6 engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi.
Tunceli Emniyet Müdürlüğü bahçesinde araçların teslimi nedeniyle düzenlenen törene Vali Osman Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Vali Yardımcıları Serdar Arslantaş, Olgun Öner, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şube Başkanı Hüsniye Karatağ, engelliler ve aileleri katıldı.
İstanbul Bedensel Engelliler Derneği’nin katkılarıyla alınan araçların teslim töreninde konuşan Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, "Günümüzde polislik sadece suçluları yakalamakla gösterilen başarıyla değil aynı zamanda halkla geliştirilen ve ilişki niteliğindeki yükselmeyle gösterilir. Bu kapsamda geliştirilen çalışmalar neticesinde son 2 yıl içerisinde İstanbul’daki Bedensel Engelliler Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye tahsis edilmişti. Bu sene yine bu anlamlı günde 6 engelli vatandaşımıza tekerlekli akülü sandalye tahsis edildi" dedi.
Programda konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, "Türk polisimiz ülkemizin her yerinde canını ortaya koyarak halkımızın refahı için çalışıyor. Bu hafta içerisinde polislerimizin sorunlarını tartışıyoruz ve onlarla olan dayanışmamızı gösteriyoruz. Toplum olarak polisimize çok şey borçluyuz. Toplumun genci, yaşlısı, engellisi her kesimle dayanışma içerisinde. Bu kapsamda İstanbul Bedensel Engelliler Derneği’nin desteğiyle engelli vatandaşlar için akülü araç getirildi. Kendilerine vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından İstanbul Bedensel Engelliler Derneği temsilcisine plaket verildi.
Tören, engellilere araçlarının dağıtımının ardından sona erdi.