Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da, Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın seçici kurul üyeleri, öğrencilerle birlikte karikatür çizdi.
Milta Bodrum Marina çarşısında öğrencilerle biraraya gelen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın seçici kurul üyesi karikatüristler, çocukların yaratıcılığının gelişmesi için önerilerde bulundu. Yarışmanın seçici kurulunu oluşturan farklı ülkelerden ünlü karikatüristler, TED Koleji öğrencileriyle sohbet edip, sorularnını yanıtladı. Başarılı çizimler karşısında ünlü karikatüristlerin hayran kaldığını söyleyen Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Bu etkinlik çizerlerimizin de çocukların da hoşuna gidiyor. Serbest konulu bir çalışma oluyor ve her sene bunu tekrarlıyoruz. Artık bir gelenek haline getirdik. Çocuklarla beraber olmayı çok önemsiyoruz. Çünkü Aydın Doğan Vakfı olarak çocukların yaratıcılığını geliştirmek için çok çeşitli çalışmalarımız var. İstanbul'da da genç karikatürcülerle çalışıyoruz. İlkokullar arası karikatür yarışması yapıyoruz" dedi.
FARKLI OKULLAR DA KATILDI
Usta karikatüristlerin TED Koleji öğrencileri ile bir araya geldiği etkinliğe, çarşıda ailesi ile gezen farklı okullardan öğrenciler de katıldı. İlkokul 4'üncü sınıf öğrencisi kızı Öykü Gülen'i etkinliğe getiren Buket Gülen "Resmi, karikatürü seven bir kızım var. Onun burada çizerlerimizle tanışmasını istedim" dedi. Mizah dergilerini okuyup karikatür yapmaya başladığını söyleyen TED Bodrum Koleji 3'üncü sınıf öğrencisi Papatya Biter, yaptığı çizim ile ilgili "Ağaçların, çiçeklerin yerine apartman dikiyorlar. Çizdiğim kızlar da apartmanların üzerine ağaçlar ve çiçekler çiziyor" dedi. Karikatürist Tan Oral ise "Çocuklar çok yetenekli. Güzel şeyler yapıyorlar. Ben de hayranlıkla izliyorum" dedi.
Etkinlik sonunda günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

FOTOĞRAFLI