Hemşirelik Haftası, düzenlenen etkinlikle Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in katılımıyla Şebnem Kargı Konferans Salonunda, gerçekleşti.
Hemşireler Haftasını kutlayan Rektör Özer, tüm hemşireler adına Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Emine Fidan’a çiçek verdi. Program Hemşire Fatime Filiz Kapucubaş’ın “Ortopedi-Travmatoloji Servisinde Yatan hastaların Yakınlarının Ağrı Algısı” başlıklı poster sunumuyla başladı. Kapucubaş’ın ardından Hemşire Neslihan Dikbaş, “Ağlamanın Dili, Annelerin Bebek Tepkilerini Anlama Becerilerinin Değerlendirilmesi” başlıklı bir poster sundu.
BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi hemşirelerinden oluşan tiyatro grubunun sahnelediği oyun büyük beğeni topladı. Gösterisi sonrasında Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Hemşiresi Armağan Bıyıkoğlu ile tiyatro grubu üyeleri kendi yazdıkları şarkıyı izleyiciler ile beraber seslendirdiler. Program gurubun sunduğu keyifli bir müzik dinletisi ile son buldu.
Tiyatroda ve koroda görev alan hemşirelere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu tarafından çiçek ve teşekkür belgeleri verildi.
Program sonrası Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Hemşirelik Haftası özel hatıra defterine Hemşirelik Haftasına yönelik duygularını yazdı.
Programın ardından katılımcılar Hemşirelik Haftasına özel olarak hazırlanan hatıra panosu önünde fotoğraf çektirdiler.