Kuşadası İş Kadınları Derneği’nin organize ettiği “23 Nisan Hünerli Eller Çocuk Şenliği” ile Kuşadası renkleniyor.
Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde iki gün sürecek olan şenliğin birinci gününde çocuklar sahildeki duvarları boyadı. İkinci gününde ise, koşma, yön değiştirme, sıçrama, atlama gibi fiziki aktivitelerin yer aldığı şenlik yapılacak.
Büyüyen kentlerde çocukların oyun alanlarının kısıtlandığını, gelişen teknoloji ile çocukların evlere kapandığını söyleyen Kuşadası İş Kadınları Derneği Başkanı Av.Birgül Öner, çocukların fiziki aktivitelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Öner;”Çocuklarımızın enerjilerini temiz havada, ilgilerini çekecek aktivitelerle atmaları için iki günlük şenlik düzenledik. Şenliğimizin birinci gününde, boyama etkinliği yaptık. Sahilde, Setur Marina bitişiğindeki Palmiye plajı ile Çocuk Parkı arasında kalan bölümdeki sahil duvarları Deniz temalı boyandı. Çocuklarımız bir yandan yaşadıkları kentin güzelleşmesine küçük bir katkı koydu, diğer yandan keyifli bir gün geçirdi. Yarışma formatında yapılacak olan boyama şenliğine, İlçemizdeki 11 İlköğretim Okulunun 7’inci sınıflarından 66 öğrenci öğretmenleri gözetiminde hünerlerini sergiledi. Yarışma jürimiz ise Hilal Kocaöner, Mustafa Veli ve Natali Shavrina’dan oluştu. Etkinlik sonunda dereceye giren ilk üç okula plaket, katılımcı tüm çocuklarımıza ise birer sertifika verdik “ dedi.
Şenliklerin ikinci gününde ise Setur Marina AVM etkinlik alanında ise İlkokul 4’üncü sınıflardan 30 kız, 30 erkek öğrenci olmak üzere 60 çocuğun spor ağırlıklı aktivitede yarışacağını söyleyen Av.Birgül Öner, “Çocuklarımız yaşlarına uygun bir dizi fiziki aktivite ile bir birileriyle yarışırken, diğer yandan eğlenecekler. Koşma, yön değiştirme, sıçrama, atma, fırlatma gibi fiziki aktiviteler içeren çeşitli oyunlarla vakit geçirecekler. Bu yarışlarda başarı kazanan yetenekli çocuklarımız, sporcu yetiştirilmek üzere Naili Moran Atletizm Eğitimi Vakfı’ndan destek alabilecek. Bu aktivitelerde de çocuklarımıza başarılarına göre madalya, tüm katılımcılara ise sertifika verilecek”şeklinde konuştu.
Kuşadası İş Kadınları Derneği’nin organize ettiği “23 Nisan Hünerli Eller Çocuk Şenliği”ne Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Naili Moran Atletizm Eğitimi Vakfı destek veriyor.