Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, () - MANİSA'daki Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları, hastanelerinde son 1 ayda 4 şiddet vakasının görülmesini protesto etti. Hastane bahçesinde toplanan sağlıkçılar, yaşanan şiddet olaylarını protesto ederek, yetkilileri göreve çağırdı.
Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olaylarını protesto eden sağlık çalışanları eylem yaptı. Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Derya Pekbayık'ın da katıldığı eylemde sağlık çalışanları adına açıklama yapan SES Manisa Şube Başkanı Taner Demir, "Doktor Ersin Arslan Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. 2000'li yılların başında başlatılan 'Sağlıkta Dönüşüm' fiyaskosu maalesef ki; sağlıkta yıkım, dayak, taciz ve ölüm haline dönüşmüştür. Hastayı müşteri, sağlık emekçilerini tezgahtar olarak gören bu uygulamalara tüm kitle örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen bu uygulama devam ediyor" dedi.
"GÜVENLİ BİR HASTANEDE ÇALIŞMIYORUZ"
Henüz bir önlem alınmamasını eleştiren SES Manisa Şube Başkanı Taner Demir, "Bugüne kadar yaşananlardan ders çıkarmayan iktidar, bu kaos ortamını ortadan kaldıracak değişikliklere gitmemiştir. Dün Merkezefendi Devlet Hastanesi Çocuk Acil ve ikinci basamak yoğun bakımda meydana gelen şiddet olayları çalışanları tedirgin etmiş ve iş yapamaz hale getirmiştir. Son bir ayda 4 defa meydana gelen şiddet olayı artık güvenceli bir yerde çalışmadığımızı düşündürüyor. Bazı yalan haberlerle hasta yakınları sağlık çalışanlarına karşı kışkırtılmaktadır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI