TRABZON, () - TRABZON'da yayınlanan Karadeniz’in Sesi Gazetesi, bugünkü birinci sayfasını tamamen Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’a ayırdı. Milletvekillerinin vesikalık fotoğraflarının kullandığı birinci sayfasının ortasına katil zanlısı Suphi Altındöken’in boynuna ip geçirilmiş fotoğrafını koyan gazete, 'Asın bu canavarı' manşetiyle Meclis'e çağrıda bulundu.
Mersin’de Özgecan Aslan’ın katledilmesinin yankıları tüm Türkiye’de sürerken Trabzon’da yayınlanan Karadeniz’in Sesi Gazetesi, ilginç bir manşete imza attı. Meclis'teki milletvekillerine çağrıda bulunan gazete, tüm milletvekillerinin fotoğraflarıyla döşediği birinci sayfasının ortasına katil zanlısının fotoğrafını yerleştirdi. Zanlı Suphi Altındöken’in boynuna idam edilmesini vurgulamak için ip geçiren gazete, manşetinde 'Asın bu canavarı' ifadesini kullandı. Gazete, haberin spotlarında ise 'Üniversiteli Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Ortak çığlık: İdam şart' dedi.
Katil zanlısının fotoğrafının altında ise 'Buna insan denilebilir mi? Tecavüze kalkıştığı genç kız direnince önce bıçakladı, ardından levye ile başına vurarak öldürdü. Sonra da ellerini keserek cesedi yaktı' yazıldı. Gazetenin başyazısında da milletvekillerine çağrıda bulunularak, idam cezasının getirilmesi istendi.

FOTOĞRAFLI