SAMSUN (AA) - Dünya Tekvando Grand Prix 2. Seri Müsabakaları, Samsun'da başladı. 

Dünya Tekvando Federasyonu ve Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Samsun Yaşar Doğa Spor Salonu'nda organize edilen şampiyonanın ilk gününde, bayanlar 67, +67 ve erkekler +80 kilolarında müsabakaları yapıldı.

Olimpik sıkletlerde kategorilerinin en iyi 31 sporcusunun davet üzerine katılabildiği grand prix serilerinin ikincisinde Türkiye, 11 davet alan sporcusunun yanı sıra ev sahibi kontenjanından her sıklette birer sporcu olmak üzere 19 sporcu ile temsil ediliyor. Müsabakaların ilk gününde Türk Milli Takımı'ndan 9 sporcusu tatamiye çıktı.

Kadınlar 67 kiloda Nur Tatar, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Polonya’dan Aleksandra Krzemieniecka'yı 17-5 sayı üstünlüğüyle, çeyrek finalde ise Fransa'dan Magda Henin Wiet'i 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Anastasiia Baryshnikova ile Nur Tatar'ın mücadelesinde normal süre 4-4 sona erdi. Rakibine altın vuruş ile mağlup olan Tatar, bronz madalyada kaldı.

Aynı kiloda mücadele eden diğer milli sporcu İrem Yaman ise ilk turda Hollanda'dan Jayce Van Baaren'i 4-0, ikinci turda Azerbaycan'dan Farida Azizova'yı 1-0, çeyrek finalde ise Slovenya'dan Franka Anic'i 8-3'lük skorlarla mağlup etti. Yarı finalde Çin'den Hua Zang ile karşılaşan Yaman, 2-2 devam eden müsabakanın son saniyesinde yaptığı hatayla rakibine 3-2 yenildi ve bronz madalyada kaldı.

Erkekler +80 kiloda ev sahibi ülke kontenjanından şampiyonaya katılan Kaan Kılıç, ilk turda Arjantinli rakibini geçtikten sonra ikinci turda İngiliz rakibine yenilerek elendi. Bayanlar 67 kiloda ev sahibi kontenjanından gelen Kübra Kıyı, bayanlar +67 kiloda Nafia Kuş ve Furkan Asena Aydın'ın yanı sıra ev sahibi kontenjanıyla mücadele eden Cansel Deniz ile erkekler +80 kiloda Ali Sarı ve Serdar Yüksel, ilk turda şampiyonaya veda etti.

Dünya Tekvando Grand Prix 2. Seri Müsabakaları'nda yarın 5 Türk sporcu madalya mücadelesi verecek. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile Sümeyye İloğlu, erkekler 58 kiloda Mehmet Dolaş ve erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ile Berkcan Süngü tatamiye çıkacak.