Bartın Devlet Hastanesi ana binada yer alan lokal ameliyathane modernizasyondan geçirildi.
Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Bartın Devlet Hastanesi ana binada yer alan Lokal Ameliyathane, modernize edilip kapasitesi artırılarak son teknolojik cihazlarla yeni yerinde hizmet vermeye başladı.
Genel Sekreter Osman Açıkgöz “Yaklaşık 70 metrekarelik bir bölümde yer alan eski Lokal Cerrahi Ünitemiz 2 ameliyat masasından oluşmaktaydı. Hasta ve çalışanların rahat hareket edemediği eski ünitemizde aynı anda birden fazla ameliyatın alınabilme olasılığı çok fazla değil iken, yeni yapılan ünitemiz yaklaşık 100 metrekare olup, 3 oda ve 3 ameliyat masası, uyandırma alanı ve hasta bekleme odasından oluşmaktadır” dedi.
Daha önceden hem sağlık açısından hem de hasta mahremiyeti açısından sıkıntıların yaşandığını da anlatan Açıkgöz şöyle devam eti: “Daha önceki Lokal Cerrahi ünitemizin fiziki olarak daha küçük olması ve buradaki odalarımızın iç içe geçmeli odalardan oluşması nedeniyle hasta mahremiyeti ve steril alanın korunmasında sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu nedenle çok zor durumda kalınmadıkça ikinci bir vaka alınmayarak, hem hasta hem de çalışan personelde yeni vakanın hazırlanması ve hasta sirkülasyonunun sağlanmasında zaman kaybı yaşanmakta idi. İşlem yapılacak hastalarımız diğer vakanın işlemi bitinceye kadar beklemek zorunda kalıyordu. Tamamıyla yenilenen Yeni Lokal Cerrahi Ünitemiz ayrı ayrı 3 oda ve her bir oda da bir ameliyat masası olmak üzere toplam 3 ameliyat masasından oluşmaktadır. Oluşturulan cerrahi ünitemiz ısı, ışık ve havalandırma sistemi açısından daha konforlu ve hasta ve çalışanın daha rahat hareket edilebileceği şekilde tasarlanmıştır. Aynı anda 3 ayrı vakanın alınarak küçük cerrahi girişimlerin yapıldığı yeni ünitemiz, özellikle Genel Cerrahi, Ortopedi, KBB, Göz, Üroloji, Beyin Cerrahi branşı hastalarımıza; Tetik Parmak, Carpal Tünel Sendromu, Memede Kitle Exsizyonu, Tırnak Revizyonu, Tırnak Çekimi, saçlı deride kitle, lipomlar, tendon kesisi onarımı, apseler, yara debritmanları, sünnetler, yabancı cisim çıkarılması, ağız içi kistleri, dil bağı, kulaktaki lezyonlar ve hemoroid gibi hastalıkların tedavileri bu ünitemizde yapılmaktadır. Ayrıca bu birimimizdeki mevcut ameliyat masalarımız, ameliyat lambaları ve diğer tıbbi cihazlarımız yenilenerek hastalarımızın hizmetine sunulmuştur. Ünitenin havalandırılma sistemi de tamamen elden geçirilerek ünitemizin daha hijyenik ve sağlıklı ortamlarda ameliyatların gerçekleştirilmesi sağlanmıştır” ifadesini kullandı.