Suriye’deki iç savaşta babalarını kaybeden çocukların bulunduğu Halep’in Tagad bölgesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nca 369 yetim sponsorluk sistemine dahil edildi.

Yaklaşık 7 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye’de on binlerce yetim korunaksız kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de ve Türkiye’deki yetimlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla oluşturduğu "Yetim Sponsorluk Sistemi" kapsamında yetimlere sahip çıkıyor. Son olarak Suriye’nin Halep kenti kırsalında yer alan Tagad bölgesinde 369 yetim, sponsorluk sistemine dahil edildi.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Suriye içerisinde birçok yetimin büyüklerini kaybetmesi nedeniyle istismara açık hale geldiğini ifade ederek, "Çocukların bu korunaksız durumundan faydalanmak isteyen kötü niyetli kişilere karşı sponsorluk sistemimiz sayesinde yetimlere sahip çıkıyoruz. Maddi ve manevi olarak yetim çocukları destekleyerek geleceklerini beraber inşa ediyoruz" dedi.

Halep’in Tagad bölgesindeki yetimlere de sahip çıktıklarını belirten Tosun, "Halep kenti yakın zamanda büyük bir kıyımla karşı karşıya kaldı. Kırsalda bulunan bazı köylerde halen hava saldırılarına devam ediliyor. Bu bölgelerden olan Tagad bölgesindeki 369 yetim çocuğun güvenliğini sağlamak ve maddi-manevi destek sağlamak amacıyla sponsorluk sistemimize dahil ettik. Sponsorluk sistemimiz sayesinde yetimlere her ay nakdi ve ayni destek sağlıyoruz" diye konuştu.